IniciAppSeguiment molt baix de la vaga de metges al CAP Tordera

Seguiment molt baix de la vaga de metges al CAP Tordera

En plena tensió per la pandèmia de la Covid, el sindicat de Metges de Catalunya ha convocat una vaga a l’atenció primària de l’Institut Català de la Salut (ICS) per als dies 13, 14, 15 i 16 d’octubre per “salvar i evitar el desmantellament del primer nivell assistencial”. Hi estan cridats els metges de família, pediatres, ginecòlegs, radiòlegs i odontòlegs dels centres d’atenció primària de l’ICS.

El president del Sector Primària ICS de Metges de Catalunya, Javier O’Farrill, ha assegurat que és “la vaga de la desesperació”, provocada per “la ineptitud del Departament de la Consellera, del CatSalut i l’ICS”.

vaga metges

Els treballadors del CAP Tordera estan cridats a secundar la vaga. Segons confirma la direcció del centre només 2 professionals han optat per no anar a treballar.

L’Institut Català de la Salut veu “inassumibles” les demandes de Metges de Catalunya i fruit d’un “anàlisi injusta i faltada de respecte”. En un comunicat, al·lega que s’han complert els acords amb què es va sortir de l’anterior vaga del 2018, amb la incorporació de més de 300 professionals a jornada completa.

El Decret de Treball ha dictat que s’ha de garantir el normal funcionament de l’assistència urgent per als centres d’atenció continuada i urgent (CUAP, PAC i PADES). Per a la resta, el servei s’ha de prestar, com a mínim, amb un quart de la plantilla durant les dues primeres jornades de vaga i amb un terç a partir del tercer dia de vaga.

ÚLTIMES NOTÍCIES