IniciAppEl CAP Tordera incorpora un nou gestor COVID per seguir els casos...

El CAP Tordera incorpora un nou gestor COVID per seguir els casos al municipi

El CAP Tordera ha incorporat un nou “gestor COVID” que s’encarrega de fer el seguiment dels casos sospitosos de Covid-19 i detectar i informar als seus contactes.

El gestor Covid és la figura que es posa en contacte amb aquella persona sospitosa d’estar infectada per la Covid-19 i a qui un professional sanitari prescriu o fa una PCR. La funció principal es basa en iniciar el procés d’identificació de contactes, a més d’informar el pacient sobre el procediment a seguir, explicar com ha de fer l’aïllament fins a tenir els resultats i com obtindrà aquests resultats a través de l’app “La Meva Salut”.  El director del Centre d’Atenció primària de Tordera, Leonardo Heredia, detalla la importància de la incorporació de la gestora de COVID a Tordera.

gestor covid CAP 1

La seva incorporació al CAP Tordera va ser la setmana passada. En cas de detectar un positiu, s’encarrega d’explicar al pacient com ha de fer l’aïllament domiciliari, així com el seguiment dels seus símptomes. Treballen molt comunicats amb els rastrejadors, que s’encarreguen de fer el seguiment dels contactes. Ho explica Leonardo Heredia.

gestor covid cap 2

La feina sol ser per via telemàtica o per telèfon per evitar el contacte físic. La incorporació dels gestors Covid als centres sanitaris permet fer el seguiment i la detecció de contactes des del mateix moment de la sospita diagnòstica i abans de conèixer el resultat de la PCR.

ÚLTIMES NOTÍCIES