IniciAppS’incrementen en un 60% les trucades rebudes d’atenció a dones amb violència...

S’incrementen en un 60% les trucades rebudes d’atenció a dones amb violència masclista durant el confinament

L’Institut Català de les Dones ha atès 1.307 trucades d’atenció a dones amb situació de violència masclista al 900 900 112 en l’últim mes de confinament, un 60% més del que és habitual. Són dades que ha fet públiques en roda de premsa la generalitat. Concretament entre el 16 de març i el 15 d’abril s’han rebut una mitjana de 40 trucades diàries i el dia que se’n va registrar més va ser el 14 d’abril, amb 72, just després dels dies de festa per Setmana Santa. 

En declaracions a Ràdio Tordera, Maria Jesús Rodríguez psicòloga especialitzada en el suport a les dones víctimes de la violència masclista, ens explica com estan oferint atenció a les víctimes durant aquestes setmanes de confinament.

psicologa violencia masclista

L’Ajuntament de Tordera també continua en alerta de les situacions de violència masclista al municipi, amb coordinació amb serveis socials i policia local.

La Generalitat ha explicat que s’ha reforçat el servei telefònic per tal de “contrarestar” les dificultats que les víctimes de violència masclista tenen per a accedir a serveis en situació de confinament. I ha assenyalat que s’ha implantat una comunicació més directa posant en marxa el whatsapp 671 778 540.

ÚLTIMES NOTÍCIES