IniciAppJoventut reforça l'assessoria per orientar els joves que no poden pagar l'habitatge...

Joventut reforça l’assessoria per orientar els joves que no poden pagar l’habitatge per la crisi del coronavirus

La regidoria de Joventut de l’Ajuntament informa que la Direcció General de Joventut  de Generalitat reforça a partir d’avui l’assessoria d’habitatge per a joves gratuïta per orientar les persones joves que tinguin dificultats o no puguin fer front a les despeses de l’habitatge -ja sigui en règim de lloguer com de compra- derivades de la pèrdua d’ingressos provocada per la crisi de la Covid19.

Amb aquest servei, els i les joves podran adreçar qualsevol consulta a professionals experts sobre les possibilitats d’ajornar els pagaments i demanar microcrèdits bancaris, o sobre els seus drets de continuar residint a l’habitatge malgrat hi hagués una extinció del contracte de lloguer o un judici de desnonament. Totes les qüestions es tractaran en base al contingut del Reial Decret llei 11/2020, de 31 de març.

En la mateixa línia, per tal de resoldre els dubtes més habituals sobre les dificultats per pagar l’habitatge derivada de l’actual situació Covid19, la DGJ també ha començat a difondre avui a les xarxes socials la Guia Joves i Habitatge: mesures urgents durant el COVID19. Amb un total de 27 preguntes considerades de les més freqüents (17 sobre el lloguer, 6 sobre la hipoteca i 4 sobre violència masclista), el document permet conèixer quines condicions cal tenir per optar a una moratòria del lloguer, quin perfil correspon a un gran tenidor o com accedir a un microcrèdit bancari sense interès.

Finalment, la guia afronta la preocupació derivada dels subministraments bàsics de la llar. En aquest cas, l’estat d’alarma suspèn els talls de llum o gas i amplia el col·lectiu que es pot beneficiar de l’abonament social.

ÚLTIMES NOTÍCIES