IniciAppBalanç de sinistralitat del primer trimestre 2020

Balanç de sinistralitat del primer trimestre 2020

Des de l’1 de gener fins al 31 de març d’enguany, 26 persones han mort en 21 accidents mortals a les carreteres de Catalunya. Això suposa un descens d’un 29,7% en el nombre de víctimes mortals respecte el mateix període de l’any passat, en el qual van perdre la vida 37 persones. Pel que fa a la xifra d’accidents mortals, hi ha hagut una reducció del 41,7% en comparativa amb el 2019.

Respecte el 2010, any de referència per al compliment dels objectius europeus, les víctimes mortals per accidents de trànsit registrades entre gener i març han baixat un 49%.

Durant els tres primers mesos del 2020, si analitzem les morts per tipus de dia de la setmana, observem que el 69% han estat en cap de setmana o festiu (18 de les 26 víctimes mortals) i d’aquestes, 9 es van produir en dissabte. La concentració d’accidents mortals en cap de setmana o festiu és una tendència que es manté des de l’any passat.

Pel que fa als col·lectius vulnerables, durant aquest primer trimestre de l’any han mort tres motoristes, un ciclista i dos vianants. Quant a l’edat de les víctimes mortals, la franja d’edat que ha sumat més morts a la carretera és la de 45 a 54 anys, amb 9 víctimes.

Convé destacar que aquest mes de març, i com a conseqüència del confinament decretat per frenar la propagació del coronavirus, només hi ha hagut 5 víctimes mortals a la xarxa viària catalana, quan durant el març de l’any passat n’hi va haver 19. De fet, les restriccions de circulació des del passat 14 de març han fet reduir la mobilitat un 75% a l’àrea metropolitana de Barcelona.

ÚLTIMES NOTÍCIES