IniciAppEl 9 de desembre es presenta el projecte "Mou la Noviolència" coordinat...

El 9 de desembre es presenta el projecte “Mou la Noviolència” coordinat pel torderenc Joan Morera

Mou la noviolència és un projecte impulsat pel Grup de Treball en Noviolència Cristiana del centre d’estudis Cristianisme i Justícia. Neix de la necessitat de donar eines davant l’augment del discurs d’odi que s’estén en la nostra realitat social, política i econòmica; una realitat que ens ha dut a formes de vida de gran voracitat i agressió i que ha desembocat en vies cada cop més subtils d’opressió: polítiques basades en el menyspreu del diferent, malabars borsaris amb els preus dels aliments més bàsics, abusos a través de lleis injustes que transformen crisis migratòries en drames humanitaris, violència masclista aparentment camuflada, etc. Entre els impulsors d’aquest projecte hi ha el torderenc, Joan Morera Perich Jesuïta graduat en Informàtica (UdG) i llicenciat en Teologia Bíblica. En declaracions a Ràdio Tordera ens explica l’origen d’aquesta iniciativa.

Joan Morera 1

El projecte va dirigit a tota persona o col·lectiu interessat en la noviolència com a mecanisme per a la resolució de conflictes. En especial, s’adreça a entitats dedicades a l’àmbit de la Justícia Global i la Pau i a educadores provinents del món educatiu, tant formal com no formal. L’objectiu principal és donar-los eines i recursos amb què puguin dinamitzar sessions i activitats de formació per tal d’afrontar i transformar els conflictes des de la perspectiva noviolenta. 

Joan Morera 2

Joan Morera assegura que actualment vivim en una societat on la violència és present en el dia a dia i on cal desenvolupar elements pedagògics per combatre-la. El seu projecte busca això i ho fa de manera gratuïta.

Joan Morera 3

La presentació oficial serà el 9 de desembre a les 19:0h al carrer Roger de Llúria, 13 de Barcelona. Hi participaran Sheila Vilaseca, mediadora escolar i experta en gestió de conflictes; Antoni Soler president de FundiPau i Joan Morera coordinador del projecte i especialitzat en noviolència. Al web moulanoviolencia.net podeu trobar més informació, descarregar-vos les unitats pedagògiques i consultar la programació de tallers presencials previstos per conèixer el projecte i ajudar a moure la noviolència.

ÚLTIMES NOTÍCIES