IniciAppTots el grups municipals recolzen que la sardana sigui Patrimoni Immaterial de...

Tots el grups municipals recolzen que la sardana sigui Patrimoni Immaterial de la Humanitat de la UNESCO

L’Ajuntament, a proposta del grup d’ERC, va proposar en el darrer plenari municipal manifestar el suport de Tordera a la candidatura de sardana a la llista representativa del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat de la UNESCO. El projecte de presentar la sardana davant la convenció per a la salvaguarda del Patrimoni Cultural Immaterial de la UNESCO va néixer de la mà de la Confederació Sardanista de Catalunya ara fa dos anys. La candidatura s’està treballant des d’una comissió integrada per professionals i amb l’objectiu de demostrar que la sardana està arrelada al territori que la demana així com que hi ha gent que hi treballa per als seu foment.  Llegia el manifest, la regidora d’ERC, Marta Paset.

manifest sardana

Assolir el reconeixement de la UNESCO, és a dir, passar a formar part de la Llista Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat no és una tasca senzilla. La decisió final la pren el Comitè Intergovernamental per a la Salvaguarda del Patrimoni Cultural Immaterial. Ja seria el març de 2020 quan es presentaria la candidatura i el novembre de 2021 arribaria la decisió del Comitè Intergovernamental i la  inscripció de la sardana a la llista representativa del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat.

Tota la informació referent a la campanya per incloure la sardana dins del patrimoni immaterial de la UNESCO es pot consultar a  la web  www.sardanaunesco.wordpress.com

ÚLTIMES NOTÍCIES