IniciAppPer cinquè any consecutiu El Rusc organitza diferents activitats emmarcades a la...

Per cinquè any consecutiu El Rusc organitza diferents activitats emmarcades a la Setmana de la disCapacitat

Com cada any, al voltant del 3 de desembre, Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, des d’El Rusc volen fer-se més visibles.

Per això organitzen la Setmana de la disCapacitat, per mostrar les capacitats i aportar valor al seu entorn. Paraules com DIVERSITAT, INCLUSIÓ, DRETS o PARTICIPACIÓ han d’estar presents en la realitat i volen que destaquin aquests dies.

Han organitzat quatre activitats encaminades a aconseguir aquests objectius. Són obertes a tothom i es vol que siguin el més participatives possible.

La primera serà un Debat, el 29 de novembre, a les 19:00h. a la Biblioteca de Tordera. Es parlarà sobre el vocabulari que utilitzem en el col·lectiu de les persones amb discapacitat. És un vocabulari inclusiu? Estem còmodes amb certes expresions? Ens sentim etiquetats? Com volem que ens anomenin?

Sota el títol “I tu, com m’anomenes? L’ús del vocabulari en el nostre col·lectiu” es vol abordar totes aquestes qüestions que tenim damunt la taula des de fa temps i sentirem la veu de les persones acollides d’El Rusc, familiars, persones properes, professionals i tothom que s’hi vulgui acostar.

Per això es comptarà amb l’ajuda de quatre persones que donaran la seva visió i explicaran la seva experiència. Seran l’Asun Pie, professora del Departament de Psicologia i Educació de la UOC, l’Óscar Martínez Rivera, professor de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés (URL), Margarita Alonso Guevara, membre de l’Oficina de Vida Independent i Montse Cardona, directora de la Fundació Tresc. El director d ela Fundació El Rusc, Pere Domenech explica que tothom està convidat a donar la seva opinió i debatre obertament.

Tall Pere Debat

La segona activitat es realitzarà conjuntament amb Fridays For Future Tordera i l’Àrea de Territori i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Tordera. Fer activitats amb altres entitats o col·lectius, com en aquest cas, permet crear llaços i relacionar-nos de forma natural amb altres persones. També permet aportar valor a Tordera i mostrar les nostres capacitats.

Mou-te pel Futur” és la proposta per posar un granet més de sorra en la millora del medi ambient,  organitzant una recollida de brossa a l’espai públic de Tordera. Serà el dia 30 de novembre, a les 10:00h. al Parc de la Sardana. Anirem caminant fins al Parc Prudenci Bertrana i tornarem al Parc de la Sardana amb tota la brossa que haguem recollit i farem un taller de reciclatge obert a tothom. Ho explica Pere Domenech.

Tall Recollida Brossa

El diumenge 1 de desembre podrem gaudir de la col·laboració del Cor Ars Nova Lloret que ens oferirà un Concert a l’Esglèsia de Tordera, a les 13:00h., després de la missa.

 I l’última activitat es realitzarà el 3 de desembre, Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat. Es llegirà un Manifest davant de l’Ajuntament de Tordera on s’exposarà la visió de la situació que viu el col·lectiu i les persones que en formen part. Aquest any s’ha preparat amb la participació de les persones acollides que han volgut participar-hi i l’ajuda dels educadors d’El Rusc.

Tall Pere Manifest

Per tenir més informació sobre la setmana podeu accedir al blog de la fundació .

ÚLTIMES NOTÍCIES