IniciAppERC guanya les eleccions generals a Tordera amb una participació del 65,94%....

ERC guanya les eleccions generals a Tordera amb una participació del 65,94%. VOX duplica resultats.

Els resultats definitius de les eleccions generals a Tordera han donat a Esquerra Republicana com a força més votada arribant als 2.055 vots, que significa un 24,92% de vots, unes dades molt similars a les registrades el mes d’abril.

La segona força més votada ha estat el Partit Socialista de Catalunya amb un 18,74% els vots, una baixada de 3 punts respecte de fa 7 mesos.

Junts per Catalunya aconsegueix pujar en percentatge de vots i assoleix la tercera posició amb 1177 vots. Molt a prop, En Comú Podem amb 1162 vots i dos punts menys que a l’abril.

La pujada més espectacular és la de VOX. La formació ultradreta aconseguir duplicar resultats a Tordera respecte a les anteriors eleccions. El partit de Santiago Abascal va obtenir 668 vots a Tordera amb un percentatge del 8,10%. Partit Popular ha millorat el resultats de les últimes eleccions i Ciutadans cau en més de 5 punts percentuals. La CUP era la primera vegada que es presentava en unes eleccions generals aconseguint 426 vots.

Cal destacar que la participació a Tordera ha baixat, després que les eleccions de l’abril arribessin a xifres gairebé històriques. Concretament s’han apropat als col·legis electorals un 65,94%  dels torderencs cridats a les urnes, un 5,8% menys que a les últimes eleccions generals.

Amb els resultats generals els polítics locals demanen responsabilitat a les forces polítiques, que assegurin la governabilitat i no a unes noves eleccions. Tots els partits locals expressen el seu neguit davant l’ascens de VOX.

La regidora d’ERC a Tordera, Marta Paset valorava positivament els resultats aconseguits a Tordera.

Balanc paset generals

El regidor del PSC, Rafa Delgado celebrava aquest bon resultat aconseguit al nostre municipi, que segons diu reflecteix la seva opció pel diàleg.

Balanc delgado generals

Per Junts per Catalunya l’ alcalde Joan Carles Garcia, valorava positivament els seus resultats, malgrat lamentar l’ascens de VOX.

Balanc jcgarcia generals

El regidor d’En Comú Podem Tordera Salvador Giralt també lamentava la pujada de la ultradreta a Tordera, a Catalunya i l’Estat.

Balanc giralt generals

CUP es presentava per primera vegada en unes eleccions generals. El regidor a Tordera, Oriol Serra valorava positivament els resultats.

Balanc serra generals

Ràdio Tordera no va poder localitzar cap representant de Ciutadans, VOX i Partit Popular per valorar els resultats.

En termes de participació, cal destacar que al nostre municipi, després d’una participació del 71,79% a l’abril, en aquestes eleccions ha disminuït fins a 5,8 punts percentuals.

ÚLTIMES NOTÍCIES