IniciAppUSTEC-STEs xifra en 8.300 els professors necessaris per arribar a la capacitat...

USTEC-STEs xifra en 8.300 els professors necessaris per arribar a la capacitat de servei del 2010

Pla mitjà de la roda de premsa d’USTEC-STEs amb el seu portaveu nacional, Ramon Font. (horitzontal) Imatge del 12/09/2019 4640#Agencia ACN

El sindicat USTEC-STEs calcula que perquè el sector educatiu públic arribi a la ”capacitat de servei” del 2010 caldria incorporar 8.300 docents més al sistema. Segons el portaveu nacional del sindicat, Ramon Font, s’ha de tenir en compte l’augment d’alumnat, la sisena hora, la conversió dels terços de jornada en mitges jornades i l’escola inclusiva i per això titlla de ”propagandístic” l’argument del Departament que defensa haver augmentat el nombre de professors tot i decréixer l’alumnat, sobretot a Infantil i Primària.

Font 1

El sindicat també denuncia que el pes de la direcció a l’hora d’intervenir en les adjudicacions de les places i el nombre de places perfilades amb entrevista personal perjudica sobretot docents en edat fèrtil o embarassades.

Font 2

D’altra banda, el portaveu d’USTEC anuncia que aquesta setmana el sindicat presentarà un seguit de mobilitzacions previstes per aquesta tardor davant del que anomenen la Llei Aragonès, que suposa una privatització i externalització de serveis com el de menjador, els centres de formació d’adults, entre d’altres. El sindicat, per tant, reclama més personal de suport, més democràcia als centres i menys interins, ja que n’hi ha un 40% a tot l’ensenyament públic.

ÚLTIMES NOTÍCIES