IniciNoticiesCulturaFinalitza el període d’inscripció per participar al Concurs Literari Premis Sant Jordi...

Finalitza el període d’inscripció per participar al Concurs Literari Premis Sant Jordi de Tordera 2019 i punts de llibre

Un any més, des de l’Ajuntament de Tordera impulsem el tradicional concurs literari de Sant Jordi. Com cada any s’estableixen les categories infantil, juvenil i adults, dividides en grups i amb diferents modalitats (poesia, prosa i recerca). També es manté la Beca de Recerca Local Salvador Vendrell, el Concurs de Punts de llibre i el premi literari Infantil “A” “Baron de Carlos”.

Des de la regidoria de cultura es promou el premi de periodisme Impromptus Prudenci Bertrana, un premi periodístic dins de la categoria adults (grups E i F). Per optar a aquest premi, dotat amb 200€ per al grup E i 300€ al grup F, caldrà presentar una crònica periodística de caire subjectiu sobre algun tema quotidià basat en la realitat social i local en la línia dels articles periodístics que escrivia Prudenci Bertrana. Quant a l’article periodístic premi Impromptus Prudenci Bertrana, ha d’ésser una crònica periodística de caire subjectiu sobre algun tema quotidià basat en la realitat social i local en la línia dels articles periodístics de Prudenci Bertrana. En aquesta modalitat i per una omissió a les bases del concurs no s’especifica l’extensió per aquest tipus de treball. La Regidoria recorda que l’article periodístic Impromtpus Prudenci Bertrana haurà de tenir una extensió màxima d’un full (DiN A4).

Com en cada edició, els treballs s’hauran de signar amb pseudònim o lema i entregar-los a l’Ajuntament de Tordera. El nom, cognoms, fotocòpia del DNI i adreça de l’autor/a han d’anar dins d’un sobre tancat i, a fora, s’hi consignarà el pseudònim o lema amb què s’hagi signat el treball, l’edat de l’autor/a, el grup en el que es participa i si es tracta de prosa, poesia (o recerca en cas de categoria juvenil). El regidor de Cultura, Josep Llorens confia que la participació i la qualitat dels treballs siguin com els altres anys.

Llorens Sant Jordi

Cada concursant pot presentar només un treball en cada modalitat. Les obres presentades han d’ésser escrites en llengua catalana, totalment inèdites i de temàtica lliure, excepte si s’especifica una altra cosa com en el cas dels treballs d’investigació i recerca. El veredicte del jurat serà inapel·lable i aquest es reserva el dret de declarar els premis deserts. El sistema emprat pel jurat és de votació secreta i per eliminació. El jurat està facultat per resoldre qualsevol imprevist que pugui sorgir i fer interpretació d´aquestes bases en cas de dubtes.

El termini de presentació dels treballs per al Concurs literari Premis Sant Jordi 2019 és fins avui a l’OAC de l’Ajuntament. Les bases de la convocatòria s’han procurat adaptar a les de la Mostra Literària del Maresme per la qual cosa l’Ajuntament es reserva el dret de presentar a aquest certamen els primers i segons premis de cada grup i modalitat.   El veredicte del jurat es farà públic durant la setmana de Sant Jordi, coincidint amb altres iniciatives culturals que es preparen per aquella setmana.

ÚLTIMES NOTÍCIES