IniciNoticiesCulturaLa Biblioteca de Tordera acull l’espectacle de petit format "Neus" sobre la...

La Biblioteca de Tordera acull l’espectacle de petit format “Neus” sobre la vida de Neus Català supervivent catalana en camp de concentració nazi

En motiu del dia de la dona, la Biblioteca de Tordera organitza aquest divendres, 8 de març l’espectacle Neus.

Neus Català va lluitar a favor de la República i en contra del feixisme al nostre país i després a França, com a resistent, fins que la van deportar a un camp de la mort, concretament al camp de dones de Ravensbrück. Va sobreviure i va seguir lluitant contra l’oblit i demanant justícia.

En l’actualitat la Neus té 103 anys i és l’única supervivent catalana viva del camp de concentració nazi de Ravensbrück. La Núria de Calella, (Núria Navarro i Teixidó) ha escrit i dirigit l’espectacle NEUS sobre la Neus Català, acompanyada del músic i compositor Marc Egea. La Núria ens parlava sobre l’espectacle.

NEUS

L’espectacle NEUS és una cronologia dels moments més importants de la seva vida.

Un espectacle fet d’interpretacions, de lectures (amb textos propis i d’autors de renom com Primo Levi, Susan Sontag o Montserrat Roig,  amb conceptes com la sonoritat, entre d’altres, que il·luminen el pensament i la reflexió) i música en directe, (la viola de roda, el flabiol i altres instruments sonors) on els objectes tenen un paper clau, simbòlic i poètic.

Un espectacle de petit format que ens farà reflexionar, sentir i vivenciar el gran coratge, la força vital i moral de la Neus i emfatitzar amb el seu esperit de lluita i compromís per fer-nos de mirall d’aquests valors de la humanitat. Un espectacle sobre una dona que ens qüestiona el rol femení establert, revelant-nos la llum, el valor i el poder que tenim dins.

L’espectacle que és gratuït, està produït per la companya La Immortal i serà aquest divendres a les 20:30h. La Biblioteca recorda que hi ha aforament limitat i que cal recollir invitació al mateix equipament cultural.

ÚLTIMES NOTÍCIES