IniciNoticiesPolíticaAprovada la moció en suport al desplegament de la renda garantida de...

Aprovada la moció en suport al desplegament de la renda garantida de ciutadania

El grup polític de Som Tordera-Entesa va presentar en el darrer ple  una moció de suport al desplegament de la renda garantida de ciutadania. La moció presentava diferents acords. Entre els més destacats, donar les dades sobre les sol·licituds RGC de persones sense llars. El segon acord és sol·licitar l’obertura d’una comissió d’investigació parlamentària i, finalment per a destacar, el tercer és aprovar la realització d’una auditoria independent envers la situació.

Així doncs, el grup ponent de la moció, Som Tordera, detallava el punt. Ho explicava el regidor Salvador Giralt.

mocio som renda garantida

La regidora no-adscrita, Sílvia Mateos, veia positiu el desplegament però diferenciava el tercer punt, de l’auditoria. Tot i així, votava de forma favorable.

mocio renda garantida silvia mateos

Igualment, Xavier Pla coincidia amb la regidora Mateos, parlava sobre el desplegament de la llei i hi votava favorablement.

mocio renda garantida xavi pla

Favorable era, també, el vot de Xavier Martin, del grup municipal del PP, que manifestava la idea de voler permetre l’entrada a totes les famílies que, degut al finançament d ela llei, es queden fora i ho necessiten.

mocio renda garantida pp

Per part d’ERC, Jordi Romaguera criticava que la moció presentada per Som i el regidor del PP, Xavi Martin, no tenen en compte que la llei va quedar obstaculitzada per la situació de l’1 d’octubre del 2017, amb la intervenció de l’Estat a la Generalitat.

mocio renda garantida erc

Rafa Delgado, regidor socialista, afirmava el seu vot favorable explicant que és una bona llei, però que “el problema va ser la seva implementació”. A més, defensava que el problema no va ser el 155, contradit al regidor republicà.

mocio renda garantida psc

Per altra banda, el regidor no-adscrit, Jose Carlos Villaro, argumentava que és un problema supramunicipal, per la qual cosa presentava la seva abstenció.

mocio renda garantida villaro

Finalment, des l’equip de govern del PdeCat, era Àngel Pous que defensava una vida digne per les persones, coincidint amb la falta de recursos econòmics i explicant que als pressupostos de la Generalitat del 2019 s’hi tenen en compte. Per això mateix, degut a que encara no s’han aprovat els pressupostos de la Generalitat, que influencia directament amb la moció, i a l’espera dels suports parlamentaris, presentava el vot d’abstenció.

mocio renda garantida pdecat

Així doncs, es va aprovar la moció amb 8 vots a favor i 8 abstencions.

ÚLTIMES NOTÍCIES