IniciNoticiesSalutEls professionals del CAP de Tordera convocats a participar a la vaga...

Els professionals del CAP de Tordera convocats a participar a la vaga de metges de la setmana vinent

Els metges i professionals del CAP de Tordera estan cridats a participar a la vaga convocada pel sindicat metges de Catalunya entre el 26 i el 30 de Novembre. Sota el lema “Atenció primària, digna i respectada”, més de 5.700 facultatius de 288 equips d’atenció primària (EAP) de Catalunya estan cridats a secundar l’aturada per exigir millores assistencials i laborals que frenin la “precarització progressiva” del primer nivell assistencial, segons s’indica en una nota feta pública per Metges de Catalunya.

Segons el director del CAP de Tordera, Leonardo Heredia fins el mateix dia de la vaga no sabran el nombre de professionals del centre de primària de Tordera secunden la mobilització. Malgrat això, creu que el seguiment pot ser important.

vaga metges tordera 1

El CAP de Tordera tindrà com a serveis mínims del 25% del personal treballant.

Els metges demanen no haver d’atendre més de 40 visites al dia, com sovint els passa, i limitar-les a 28. I que per fer aquestes visites tinguin un temps mínim de 12 minuts. Una altra de les reclamacions és que es compleixin els terminis establerts pel mateix departament per atendre els pacients:

  • No esperar més de 2 dies per tenir hora amb el metge de família
  • Trigar màxim 30 dies per anar a l’especialista o per fer-se una prova, en una petició preferent.
  • En el cas d’una petició ordinària no anar més enllà de 90 dies.

El director del CAP de Tordera, Leonardo Heredia resumeix les principals reivindicacions del col·lectiu.

vaga metges tordera 2

A més a més, volen que es reposin els professionals “perduts amb les retallades” i la recuperació del poder adquisitiu “arrabassat des del 2010”, que xifren en prop d’un 30%.

ÚLTIMES NOTÍCIES