IniciNoticiesSocietatInici d'obres de construcció d'una rotonda a la intersecció de la BV-5122...

Inici d’obres de construcció d’una rotonda a la intersecció de la BV-5122 amb el camí d’Hortsavinyà a Tordera

La Diputació de Barcelona inicia aquesta setmana les obres de construcció d’una rotonda a la intersecció de la carretera BV-5122 amb el camí d’Hortsavinyà, a Tordera, un projecte que té un pressupost de licitació de 291.380 euros i un termini d’execució de cinc mesos. L’actuació vol millorar la seguretat viària en aquest punt donades les altes intensitats de trànsit, així com regular els accessos en aquest tram, especialment per els canvis de sentit amb seguretat dels vehicles procedents dels aparcaments del mercat dels diumenges de Tordera, situats al costat dret de la carretera.

Les obres comprenen la construcció d’una rotonda de 36 m de diàmetre exterior, amb renovació del ferm i adequació de la senyalització horitzontal, de codi i orientació a la normativa actual. L’actuació també comportarà una adequació i millora del drenatge existent, així com el soterrament de les línies de telefonia, a més de la instal·lació de nou enllumenat led de baix consum.  

La carretera BV-5122 enllaça Tordera amb Fogars de la Selva i Hostalric en un recorregut aproximat de vuit quilòmetres, seguint la plana d’inundació dreta de la Tordera. Al PK 0,650 intersecciona per l’esquerra amb el camí d’Hortsavinyà que dona accés a la urbanització Les Ferreres. Actualment aquests és de tipus “T” que disposa d’un carril central a la BV-5122 per a girs a esquerra.

En aquest tram de la a la BV-5122 la intensitat mitjana diària (IMD ) és de 7.277 vehicles, un 6,52% de pesants , i al camí d’Hortsavinyà de 1.188 vehicles amb un 7,32% de pesants.  El traçat del tram d’estudi és força pla i sensiblement rectilini, el que fa que alguns vehicles tendeixin a circular amb velocitat excessiva. No està permès els canvis de sentit a la cruïlla.

 

ÚLTIMES NOTÍCIES