IniciNoticiesSocietatAvui fa un any més de 1000 persones es concentraven a Tordera...

Avui fa un any més de 1000 persones es concentraven a Tordera contra la brutalitat policial de l’1-O

Avui fa 1 any Tordera va tornar a sortir massivament al carrer en una concentració històrica per condemnar la brutalitat policial del referèndum de l’1-O. Més de 1.000 persones es van concentrar a la plaça de l’ Ajuntament per culminar l’aturada general convocada per la Taula per la Democràcia. En un ambient festiu i reivindicatiu, l’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia es va dirigir a la ciutadania per llegir un manifest en defensa dels drets i les llibertats i en contra la repressió de les forces de seguretat de l’ estat el passat diumenge 1 d’octubre.

manifest alcalde 3o

A Tordera, la concentració havia començat al matí amb un tall a la N-II a la rotonda d’accés per el Camí Ral. A partir d’aquí,  centenars de torderencs es van dirigir en marxa lenta direcció a la rotonda de Can Bartolí. La comitiva torderenca ha estar acompanyada per una vuitena de tractors i l’animació de la colla de geganters i grallers de Tordera. El bloqueig de la rotonda va provocar importants afectacions de trànsit a la N-II direcció Barcelona i Girona, la Gi-600 de Tordera a Blanes i la Gi-512 a Sant Pere direcció Hostalric i Autopista AP-7. A continuació, la concentració es va desplaçar a la rotonda de Fibracolor, on es va taponar pacíficament l’accés al supermercat Mercadona, al ser dels pocs  establiments comercials que eren oberts a Tordera.

Recordem algunes opinions dels participants en la concentració, fa un any.

manifestants

Les mobilitzacions van continuar a la tarda, per acabar amb la gran concentració a la plaça de l’Ajuntament on es va cantar un emotiu Cant dels Segadors.

ÚLTIMES NOTÍCIES