IniciNoticiesCulturaLa biblioteca de Tordera acull l’exposició “Catalunya il·lustrada” de Pilarín Bayés

La biblioteca de Tordera acull l’exposició “Catalunya il·lustrada” de Pilarín Bayés

Ja es pot visitar a la Biblioteca de Tordera l’exposició “Catalunya il·lustrada” de Pilarín Bayés. Es tracta d’una adaptació de l’exposició inaugurada l’abril de 2017 a la Fira del Llibre Infantil de Bolonya que la Diputació de Barcelona ha adaptat per poder-la itinerar per la Xarxa de Biblioteques Municipals.

Aquesta mostra és una síntesi dels sis volums de “La Història de Catalunya” il·lustrada per Pilarín Bayés l’any 2014, en què es mostren els moments destacats de la història i la cultura de la societat catalana de la prehistòria fins als nostres dies. Una col·lecció que va ser escrita per una quinzena de reconeguts historiadors catalans. Cadascun d’ells va treballar una part de la història i van ser dirigits i coordinats per Josep M. Solé i Sabaté i Queralt Solé.

L’exposició presenta personatges que han caracteritzat les diferents etapes històriques a Catalunya, esbossos, dibuixos en blanc i negre i les mateixes vinyetes que van configurar aquesta col·lecció. A més, a través de les vitrines, es poden contemplar altres detalls com poden ser llapis amb els quals va treballar l’autora, tintes o altre material com ara pegues i tisores, així com també ninots.

La mostra es podrà visitar a l’entrada de la biblioteca fins el dilluns 8 d’octubre.

ÚLTIMES NOTÍCIES