IniciNoticiesCulturaEls Castellers de l’Alt Maresme fan història al Concurs de Castells de...

Els Castellers de l’Alt Maresme fan història al Concurs de Castells de Torredembarra aconseguint la meritòria tercera posició

Els Castellers de l’Alt Maresme van participar aquest diumenge 30 de setembre per primera vegada en el Concurs de Castells, la cita bianual que reuneix les millors 42 colles del món casteller. Ho van fer en la jornada de Torredembarra, jornada en la que participen les millors colles de 7 pisos. Els maduixots arribaven al seu debut a l’esdeveniment una setmana després de fer la millor actuació de la seva història a la Festa Major de la Minerva, a Calella, tot descarregant el 5d7 (castell màxim de la colla fins al moment), el 7d7 i el 2d7 (aquests dos últims, per primera vegada a la història de la colla).  Aquests tres castells eren, doncs, l’actuació prevista pels Maduixots al Concurs. Si bé els de l’Alt Maresme van aconseguir revalidar amb solvència el 5d7 i el 7d7 en les dues primeres rondes, el 2d7 va mostrar la seva extrema dificultat, i els Maduixots van ser capaços només de carregar-lo, després de fer-ne un intent desmuntat. El 2d7 precisament, va ser el castell clau del Concurs. Les altres dues candidates al títol de Torredembarra van descarregar també el 5d7 i el 7d7. La Colla Castellera de Figueres va ser la única capaç de descarregar el 2d7, fet que els va valdre la primera posició en aquesta jornada del Concurs. Els Castellers de Castelldefels, igual que els Maduixots, van aconseguir només carregar-lo, i l’intent desmuntat extra dels vermells va donar la segona posició als del Baix Llobregat i la tercera als alt-maresmencs.

Hèctor Montero segon cap de colla explicava com l’havien viscut a la mateixa plaça.

Montero castells 1

Per altra banda Bernat Sanjuan membre torderenc dels maduixots agraïa a tota la gent la seva implicació per la jornada del concurs.

Sanjuan castells 2

En total 130 persones va ser la mobilització final dels de l’Alt Maresme a Torredembarra. Després d’aquest esdeveniment, els Maduixots s’enfronten ara als dos mesos finals de temporada, on es donarà el tret de sortida al 5è aniversari el 21 d’octubre a la tradicional diada de fi de temporada de la colla.

ÚLTIMES NOTÍCIES