IniciNoticiesPolíticaEl Ple de l’Ajuntament aprova definir un espai del poble amb el...

El Ple de l’Ajuntament aprova definir un espai del poble amb el nom de l’1 d’Octubre

El grup del PDeCAT va presentar ahir en el ple a petició de l’ANC una moció per definir un espai del poble amb el nom de l’1 d’Octubre i la instal·lació d’una placa commemorativa. En la moció s’argumenta que la celebració del Referèndum va ser un acte de dignitat col·lectiva, on la Generalitat de Catalunya i gran part de la ciutadania de Catalunya va resistir tots els mecanismes de repressió de l’Estat que intentaven impedir-ho.

El regidor Josep Llorens va recordar el fet històric viscut fa un any. Va reivindicar l’esforç de la ciutadania per anar a votar, malgrat la repressió de les forces policials de l’estat.

espai 1 octubre pdecat

El regidor del PP, Xavier Martin va expressar la seva opinió personal en aquesta moció. Martin diu que tal com està plantejada la moció, es veu incapaç de votar negativament. El regidor Popular creu que cal una solució política a la situació actual.

espai 1 octubre pp

El regidor de Som Tordera, Salvador Giralt va dir que l’acord de la moció portarà polèmica. El seu grup creu que cal acabar amb la guerra de símbols i banderes. Giralt va parlar d’interessos partidistes per les dues bandes, malgrat reconèixer que el dia 1 d’Octubre va ser un dia històric. El regidor assegura que l’1 d’octubre no es pot definir com a referèndum.

espai 1 octubre som

El regidor del PSC, Rafa Delgado va parlar d’un fets dramàtics els viscuts l’1 d’Octubre. Els socialistes creuen que recordar l’1 d’Octubre és important, però que s’ha de superar i anar més enllà.

acolliment psc

La regidora d’ERC-Gent de Tordera, Anna Serra va recordar que l’1 d’Octubre va ser possible gràcies a moltes persones anònimes que només tenien la voluntat d’exercir la democràcia. La regidora creu que el nom 1 d’Octubre es mereix un espai important en el municipi.

espai 1 octubre erc

El regidor no adscrit, José Carlos Villaro va argumentar un vot desfavorable a la moció,

espai 1 octubre villaro

La moció es va aprovar amb 11 vots favor (PDeCAT i ERC-Gent de Tordera) 4 vots en contra (PSC i el regidor Villaro) i dues 2 abstencions (SOM Tordera i a títol personal Xavier Martin del PP). De moment, aquest dissabte s’instal·larà una placa commemorativa de l’1 d’Octubre al Pavelló Municipal i el consistori estudiarà dues possibles ubicacions per escollir quina es denominarà 1 d’Octubre.

ÚLTIMES NOTÍCIES