IniciNoticiesPolíticaTordera aprova un servei d’acolliment residencial d’urgència

Tordera aprova un servei d’acolliment residencial d’urgència

L’Ajuntament de Tordera va aprovar ahir per unanimitat del plenari la prestació del servei públic d’acolliment residencial d’urgència.

El servei té l’objectiu de cobrir temporalment les necessitats bàsiques d’allotjament en cas d’urgències puntuals.

Les funcions d’aquest servei són les següents:

  • Allotjament
  • Acolliment i convivència
  • Suport social

Aquest és un projecte que tracta de cedir un pis, de forma d’estada temporal, a aquelles famílies que han passat pel procés de desnonament. Les famílies seran reubicades en aquests pisos, que es poden compartir, mentre no els arriba el pis on podran viure durant més temps. D’aquesta forma, es busca que les famílies puguin continuar els seus hàbits habituals fent vida dins aquest habitatge després del desnonament, intentant disminuir les situacions d’ansietat que poden provocar aquests casos, tant en adults com en infants. A més, durant el temps en aquest primer pis, la família comptarà amb el suport d’un educador social. Ho explicava el regidor de serveis socials, Àngel Pous.

acolliment pdecat

La proposta va ser impulsada pel grup del PSC, de la mà de la regidora Toñi Garcia. En la seva intervenció en el ple, va agrair a tots els tècnics de serveis socials per la tasca realitzada. Garcia explica que era una necessitat de moltes famílies que es troben sense disponibilitat d’habitatge per diversos motius.

acolliment psc

El regidor del PP, Xavier Martin destacava el beneficis de la mesura.

acolliment pp

El regidor de Som Tordera, Salvador Giralt creu que el servei pot ser una bona eina per afrontar emergències d’habitatge .El regidor va alertar que seria desitjable disposar de més pisos d’acollida.

acolliment som

El regidor d’ERC+Gent de Tordera, Xavier Pla també va insistir que caldria disposar de més pisos, per evitar que els usuaris compartissin espai. El regidor republicà parlava d’un avenç en les mesures d’emergència que dóna cobertura serveis socials.

acolliment erc

El regidor no adscrit, José Carlos Villaro també va donar suport a la mesura.

acolliment villaro

El pis d’acolliment residencial d’urgència s’ubicarà en el veïnat de Sant Pere.