IniciNoticiesCulturaS’obre a la biblioteca de Tordera una exposició commemorativa del 150 anys...

S’obre a la biblioteca de Tordera una exposició commemorativa del 150 anys del naixement de Pompeu Fabra

A partir d’avui i fins al 22 de setembre es podrà visitar a la Biblioteca de Tordera l’exposició commemorativa del 150 anys del naixement de Pompeu Fabra, el lingüista i gramàtic més il·lustre, l’autor de la normativa ortogràfica, gramatical i lèxica del català contemporani.

L’exposició és una mostra itinerant creada per la Direcció General de Política Lingüística i gestionada pels serveis territorials de Cultura i el Consorci per a la Normalització Lingüística. En ella, vuit blocs expositius presenten de manera planera i amena les dimensions científiques i socials de l’obra de Fabra i els elements principals de la seva biografia. Es fa memòria i reconeixement de qui fou un científic brillant, que va codificar i modernitzar la llengua i la va fer apta per als diversos estils i funcions. Durant la presentació oficial de l’exposició a la Sala Arts Santa Mònica, la directora general de Política Lingüística, Ester Franquesa parlava així de la figura de Pompeu Fabra.

exposicio pompeu fabra

El 2018 és l’Any Fabra, l’any en què commemorem els 150 anys del naixement de Pompeu Fabra i Poch (1868-1948) i els 100 anys de la publicació de la seva Gramàtica catalana.

ÚLTIMES NOTÍCIES