IniciNoticiesEsportsLa secció de patinatge artístic del cptordera celebra amb èxit el seu...

La secció de patinatge artístic del cptordera celebra amb èxit el seu 50è festival

Foto: Barbara Vergés

El passat dissabte 25 d’Agost va celebrar-se la 50ª edició del festival de patinatge artístic que es disputa cada any per la festa major del nostre municipi. Les graderies del Pavelló Parroquial van omplir-se un any més gairebé en la seva totalitat per presenciar el tradicional acte de la secció de patinatge artístic del Club Patí Tordera.

Enguany el fil conductor de l’acte es va centrar amb la reivindicació del paper dels esports minoritaris dins dels Jocs Olímpics. De fet l’obertura de l’acte ja va sonar la cançó Barcelona de Freddie Mercury i Montserrat Caballé amb l’objectiu principal de fer partícip a l’espectador de la demanda de portar el patinatge artístic dins el món dels esports dignes de competició olímpica.

Una vegada presentats tots els patinadors, va donar-se peu a la primera actuació de la tarda, de la mà d’una parella artística d’Olot, l’Elisenda Prat i l’Artur Balaguer, els quals aquest mateix any han estat campions de Girona, de Catalunya i d’Espanya, i que aquest proper mes de setembre competiran a nivell europeu a Portugal. 

Més tard, després de l’actuació de dues debutants que passaran a competició de cara a la propera temporada, va ser el torn de la Nàdia Alsinet, patinadora sènior del CPA Horta i molt estimada pel CPTordera per la seva formació com a patinadora al nostre municipi. Durant la seva etapa artística a Tordera, la Nàdia va guanyar-ho pràcticament  tot a nivell provincial, català i espanyol, i a més va arribar a aconseguir 3es places en campionats d’Europa i una 9a plaça a nivell de patinatge artístic mundial.

Després de diverses actuacions tant individuals com conjuntes, totes dins la temàtica d’esports minoritaris, va presentar-se el 3r convidat al festival, aquest cop procedent de Parets del Vallès, Oriol Tarrades, patinador destacat sobretot per la seva experiència i elegància.

Rachel Gorseaud, junior del CPTordera i patinadora participant del campionat de França amb diversos títols en diferents categories, va tancar la 1a part del festival.

L’acte es va reprendre amb la darrera actuació de la categoria cadet del festival, duta a terme per l’Alèxia Ginesta, la Jana Vallbé i la Laia Vallbé, patinadores d’alt nivell i que han aconseguit classificar-se d’entre les 60 millors patinadores de Barcelona de categoria cadet d’aquest mateix any. Després d’aquesta actuació i d’un nou disc individual de la Rachel Gorseaud, va ser el torn de la primera sorpresa de la tarda, posada en escena per la Nàdia Alsinet i l’Oriol Tarrades, dos dels patinadors convidats que ja havíem vist individualment durant la 1a part del festival. Seguidament, una altra sorpresa va continuar l’execució del festival; els entrenadors del CPTordera van voler posar-se els patins per actuar de manera conjunta com a motiu de celebració de l’aniversari número 50 del festival. La 3a i última sorpresa de la tarda va venir de la mà de l’Ariadna Ginesta i la Maria Romaguera, patinadores veteranes del club i que van actuar conjuntament amb les patinadores de competició. L’escoleta i els grups d’iniciació B, C i D van continuar amb la celebració del festival.

Just després, va actuar novament Nàdia Alsinet de manera individual, seguida del grup d’iniciació A del CPTordera i d’una nova actuació de la parella d’Olot formada per l’Elisenda Prat i l’Artur Balaguer.

Finalment, van tancar el 50è festival de patinatge artístic les patinadores de competició i la marxa final, on hi van participar tots els patinadors del club a més dels convidats.

El vicepresident del CPTordera i delegat de la secció de patinatge, Josep Romaguera, va fer balanç de l’acte un cop aquest va finalitzar.

Romaguera balanç festival

El club tornarà a celebrar el mateix festival coincidint amb la Marató de Tv3 com fa cada any.

ÚLTIMES NOTÍCIES