IniciNoticiesSalutConsells de salut per afrontar l’onada de calor

Consells de salut per afrontar l’onada de calor

Davant l’alt augment de temperatura en que ens trobem, cal prendre moltes mesures cautelars per tal d’estar ben protegit davant els cops de calor. La darrera setmana, va arribar, a gran part del territori català, una onada de calor que va fer augmentar les temperatures de forma desmesurada. A Tordera, concretament, la temperatura va pujar, fàcilment, durant el final de setmana als 36 graus centígrads. És per això, que els col·lectius més vulnerables es poden trobar exposats a diferents problemes de salut degut a aquest tipus d meteorologia que continuarà fins, com a mínim, finals de setmana.

Per això mateix, és necessari seguir diferents consells. Quan les temperatures arriben als punts més alts del dia, és important quedar-se a casa o en espais tancats com pot ser a casa, el cinema, la biblioteca o espais comercials. D’aquesta forma , és important refrescar l’ambient amb ventiladors, aire condicionat o el ventall, i buscar les zones més fredes de l’espai. En cas d’haver de sortir al carrer, cal preparar-se amb antelació. Mesures com tapar-se el cap, agafar aigua per hidratar-se o vestir-se amb roba de cotó i de colors clar, són alguns dels consells que ens dóna la infermera domiciliaria de l’Àrea Bàsica de Salut (ABS) de Lloret i Tossa des de la Corporació de Salut Maresme-Selva, Ana Fernández.

consells de salut calor 1

Per últim, s’ha centrat en els aliments més adequats per consumir durant aquests dies. Aquesta època és època de fruites d’estiu que porten molta aigua, llavors és moment d’aprofitar i menjar més aquest tipus de fruites i de verdures. D’aquesta forma, és millor aliments que no siguin gaire elaborats, més senzills i que ens aportin líquid. Evitar els refrescos ensucrats o amb alcohol, encara que vinguin molt de gust quan estem acalorats, és també una recomanació que els professionals mèdics traslladen cada estiu. En cas de cop de calor o una irregularitat de salut en alguna persona, cal seguir els consells que dóna Ana Fernández a continuació.

consells de salut calor 2

Finalment, en cas que no respongui, cal trucar al 061 o al telèfon 112.

ÚLTIMES NOTÍCIES