IniciNoticiesPolíticaSom Tordera demana a l’Alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia que presenti...

Som Tordera demana a l’Alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia que presenti la seva dimissió voluntària arran de l’operació Estela

giraltL’Assemblea del grup municipal Som Tordera va demanar ahir a l’Alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia que presenti la seva dimissió voluntària.

Som Tordera considera, que els fets succeïts la setmana passada, i les conseqüències judicials que han comportat, no fan compatible la seva activitat al capdavant de l’Ajuntament de Tordera. El partit considera que la figura d’un alcalde ha de ser impol·luta i que no pot tenir cap sospita judicial sobre ell.

Recordem que fa una setmana, El jutjat d’Instrucció número 1 de Barcelona va ordenar la detenció d’una trentena de persones, en el marc de l’operació Estela,  per una presumpta trama de desviament de fons públics a través de subvencions irregulars en matèria de cooperació al desenvolupament des de la Diputació de Barcelona a través de diverses entitats, entre els detinguts, figurava Joan Carles Garcia per les seves responsabilitats a la diputació.

El partit defensa la presumpció d’innocència,  però considera que aquest fet i l’inici de la investigació i el procés judicial, és incompatible en ser alcalde. El regidor, Salvador Giralt assegura que si no dimiteix, el grup municipal realitzarà una consulta ciutadana entre els seus inscrits, per si cal presentar una demanda formal de dimissió.

som tordera dimissio alcalde

L’Alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia va recordar que aquesta situació a qui afecta és a la diputació de Barcelona i no a l’Ajuntament de Tordera.

Garcia insisteix que el jutjat considera que no existeixen elements d’acusació contra ell. L’alcalde es va mostrar sorprès que se li demani que dimiteixi a Tordera, quan cap grup de la diputació, ha formulat aquesta petició.

alcalde dimissió 1

Garcia diu que té la tranquil·litat d’haver fet les coses ben fetes i va anunciar que crearà una comissió de seguiment del cas, per aportar tota la informació necessària als grups municipals.

Joan Carles Garcia no atendrà a la petició de l’assemblea de Som Tordera i assegura que actua amb la dignitat de la veritat que sap.

alcalde dimissió 2

Després de l’operació de la setmana passada, ara haurà de ser el jutge que analitzi la documentació trobada durant els escorcolls per veure si la causa contra la trentena de detinguts pot avançar o no.

 El jutge del tribunal superior, en les seves diligències d’entrades i escorcoll, ja avançava que fins al moment no hi havia prou documentació per acreditar delictes i que per això demanava entrar a les seus de les entitats i de la Diputació per recollir documentació.

ÚLTIMES NOTÍCIES