IniciNoticiesPolíticaEl jutge dicta una ordre de detenció contra l'alcalde de Tordera, Joan...

El jutge dicta una ordre de detenció contra l’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia, en el marc d’una macrooperació contra una trama de corrupció en subvencions de la Diputació

Policia-Nacional-Diputacio-Barcelona-LondresDes de primera hora del matí, agents de la UDEF estan desenvolupant una macrooperació contra una trama de corrupció en subvencions de la Diputació de Barcelona. L’operació està dirigida pel Jutjat d’Instrucció número 1 de Barcelona i la Fiscalia Anticorrupció. Està previst que es realitzi una vintena de registres i és possible que hi hagi detencions.

El jutge ha dictat ordre de detenció contra l’alcalde de Tordera, Joan Carles García, i el que era president de la Diputació de Barcelona en el moment dels fets investigats, Salvador Esteve. També s’han dictat ordres d’arrest contra Jordi Castells, a qui els investigadors consideren com el màxim responsable 

Des de primera hora del matí, agents de la UDEF estan desenvolupant una macrooperació contra una trama de corrupció en subvencions de la Diputació de Barcelona. L’operació està dirigida pel Jutjat d’Instrucció número 1 de Barcelona i la Fiscalia Anticorrupció. Està previst que es realitzi una vintena de registres i és possible que hi hagi detencions.

El jutge ha dictat ordre de detenció contra l’alcalde de Tordera, Joan Carles García, i el que era president de la Diputació de Barcelona en el moment dels fets investigats, Salvador Esteve. També s’ha dictat ordre d’arrest contra Jordi Castells, a qui els investigadors consideren com el màxim responsable d’aquestes suposades irregularitats en aquests fons en ser en aquell moment direcció de Relacions Institucionals de la Diputació de Barcelona i actualment subdirector general de Cooperació Local de la Generalitat.

Segons fonts policials, es preveuen més de 30 detencions en relació amb el desviament de fons destinats a països en vies de desenvolupament.

El jutge instructor del cas ha acordat la pràctica d’una vintena d’entrades i registres durant el dia d’avui. Segons fonts policials, l’operació es desenvolupa simultàniament a les províncies de Barcelona, Tarragona i Girona.

Els agents també es troben ja a la Fundació CATmón, una de les entitats en el punt de mira dels investigadors per haver estat suposadament receptora de fons desviats. Aquesta entitat té com a objectiu el reconeixement internacional de la “nació catalana”.

Dos cotxes de la Guàrdia Urbana han tallat el carrer de Londres, a l’altura de Villarroel, per facilitar la feina dels agents de la UDEF que es constaten l’Oficina de Cooperació al Desenvolupament.

Segons fonts judicials, el Jutjat d’Instrucció número 1 de Barcelona investiga des de fa més d’un any un entramat pel qual s’hauria defraudat un mínim de dos milions d’euros a través de subvencions irregulars en matèria de cooperació al desenvolupament des de la Diputació de Barcelona a través de diverses entitats.

A mesura que se’n vagin coneixent més detalls ampliarem la notícia.

ÚLTIMES NOTÍCIES