IniciNoticiesSocietatTordera registra una població estacional negativa durant l’any 2016

Tordera registra una població estacional negativa durant l’any 2016

03005L’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal publica l’informe de població estacional ETCA del Maresme durant l’any 2016. Les dades marquen un saldo negatiu per la comarca. És a dir, la població a la comarca a temps complet anual és menor a l’empadronada. Aquest resultat surt de la mobilitat obligada relacionada amb la feina i els estudis.

A Tordera es va registrar un saldo total negatiu de -57 durant l’any 2016. Cal puntualitzar que durant el darrer trimestre va tenir un saldo positiu de 488.

El desglossament de les dades indica que el component treball o estudi és el que genera el saldo negatiu. 18.160 maresmencs i maresmenques, de mitjana diària a temps complet anual, es desplacen fora de la comarca per treballar o estudiar. Aquesta xifra no queda compensada amb el saldo positiu per residència secundària (+1.427 persones) i per turisme (+10.989).

Tot i la mitjana comarcal, 6 municipis presenten saldos positius de població estacional ETCA: Santa Susanna (+5.816), Calella (+5.007), Malgrat de Mar (+3.100), Pineda de Mar (+2.097), Cabrera de Mar (+488) i Sant Pol de Mar (+403). A més, Santa Susanna apareix com el municipi català amb més població ETCA (població equivalent a temps complet anual) en termes relatius. S’estima que la seva població equival al 175% de la població empadronada en el municipi.

Les dades de població ETCA són importants per als municipis tota vegada que els ajuda a planificar millor els serveis en funció de la seva població real en diferents èpoques de l’any.

ÚLTIMES NOTÍCIES