IniciNoticiesEntitatsEl PSC de Tordera recorda que ja havia alertat de tales incontrolades...

El PSC de Tordera recorda que ja havia alertat de tales incontrolades en certes finques forestals

tala ilegal rouredaEl Grup Municipal Socialista de Tordera acusa les administracions competents de deixadesa, el que ha provocat un delicte ecològic amb la tala de part de la roureda de Can Verdalet, una zona altament protegida. El PSC manifesta que porta temps preguntant al ple municipal per la tala incontrolada arbres en certes finques del terme municipal, algunes integrades o pròximes a espais protegits així com el poc control que realitza l’ajuntament sobre aquesta activitat.

Recorden que en el passat ple del dia 22 de març es va presentar el prec que els tècnics municipals comprovin que els treballs de tala realitzats s’ajusten als permisos concedits “davant les importants tales d’arbres que han tingut lloc en poc temps en diverses zones de Tordera, l’última a la roureda de Sant Pere, Can Verdalet “. Toñi Garcia és regidora socialista a l’Ajuntament.

psc tala 1

Des del PSC entenen que ha propiciat la situació la “deixadesa per part de les administracions competents” com es demostra amb un permís previ atorgat pel Departament d’Agricultura per a la tala de 51 hectàrees de pins per a aprofitament forestal ha comportat una tala real de 4 hectàrees de roureda, propietat de l’Ajuntament, inclosa dins d’un PEIN de 40 Ha en total.

Encara que, Generalitat ha obert expedient sancionador i l’Ajuntament s’ha personat com a part afectada, també obrint expedient sancionador, des de la Federació Socialista del Maresme, reclamen explicacions i exigeixen que es restauri urgentment aquest espai alterat, a més de prendre les mesures necessàries per garantir la preservació dels hàbitats i també de depurar les responsabilitats. Ho explica Toñi Garcia.

psc tala 2

El PSC recorda que és responsabilitat dels Departaments de Territori i Sostenibilitat, així com del d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació defensar i protegir l’entorn i especialment dels Espais d’Interès Natural, aportant els recursos necessaris per comprovar que els treballs de tala es s’adeqüen al permís i al projecte forestal presentat. Exigeixen que es dugui a terme la inversió i millora en el manteniment de les zones PEIN i per sobre de tot amb interès i voluntat política, “una cosa que fins ara no ha existit”.

ÚLTIMES NOTÍCIES