IniciNoticiesSocietatEl Servei Català de Trànsit coordina una nova campanya preventiva de controls...

El Servei Català de Trànsit coordina una nova campanya preventiva de controls intensius de transport escolar i de viatgers

seguretat autocarEl Servei Català de Trànsit (SCT) coordina amb Mossos d’Esquadra i Policies Locals una campanya preventiva de controls intensius de transport escolar i també de viatgers aquesta setmana, des de dimecres 4 fins diumenge 8 d’abril, tant en zona interurbana com en zona urbana.

 Els agents vetllaran per garantir la seguretat en aquest tipus de transports controlant-ne sobretot les condicions administratives, del servei i dels vehicles. En concret, vigilaran si disposen d’una autorització administrativa específica per realitzar el transport; l’ús dels sistemes de seguretat passiva, com el cinturó de seguretat o els sistemes de retenció infantil; l’incompliment de les parades o itineraris fixats; si es viatja amb un acompanyant de transport escolar o cap a centres d’educació especial; i si es reserva les places pròximes a les portes de servei a persones de mobilitat reduïda.

 Així mateix, i quant a les condicions dels vehicles, es denunciaran aspectes com realitzar un servei amb un vehicle de més antiguitat de la màxima permesa, l’incompliment de les prescripcions tècniques sobre l’accessibilitat de persones amb mobilitat reduïda, l’incompliment de l’obligació de subscriure les assegurances preceptives, disposar d’una fitxa tècnica sense segell de transport escolar; disposar d’una fitxa tècnica sense revisió tècnica ordinària vigent; o bé no disposar del rètol indicatiu de transport escolar.     

 Aquesta acció és la cinquena campanya preventiva i integral que es fa aquest 2018, després de les ja realitzades de seguretat passiva, drogoalcoholèmia,  camions i furgonetes, i distraccions i respecte pels semàfors. En total, enguany es faran un total de disset campanyes preventives que incidiran en els principals factors de sinistralitat. L’any passat, es van dur a terme dues campanyes per garantir un transport escolar i de viatgers segur, als mesos de maig i novembre, i es van imposar un total de 216 denúncies.

ÚLTIMES NOTÍCIES