IniciNoticiesRegidoriesS'obre el període de votació per als pressupostos participats

S’obre el període de votació per als pressupostos participats

votacions pressupostosL’Ajuntament de Tordera, en el marc del projecte de pressupostos participatius, inicia avui dilluns, el procés de votació de les propostes finalistes. El projecte de participació ciutadana de Pressupostos Participats és una iniciativa del govern municipal que impulsa al costat dels regidors del PSC Rafael Delgado i SOM Tordera Salvador Giralt en el marc de l’acord de governabilitat del municipi. La finalitat de la iniciativa, a banda de permetre la participació oberta de la ciutadania en termes de transparència i gestió dels recursos públics,  passa també per coresponsabilitzar els torderencs en la presa de decisions a l’hora d’impulsar projectes d’interès general.

Podran votar tots els ciutadans, empadronats a Tordera, i tots aquells que tenint segona residència, ho hagin sol·licitat formalment al servei de registre.
La votació serà telemàtica i per fer-ho, caldrà que cada interessat introdueixi el seu núm de DNI i també el número de telèfon o adreça de correu electrònic on el sistema enviarà un codi de verificació. Una vegada dins l’aplicació, el ciutadà escollirà la seva zona i podrà votar la proposta que consideri més adient per executar a la seu veïnat o urbanització. Les propostes es podran votar fins al 26 de març. El regidor socialista, Rafa Delgado detalla que tothom qui no disposi de dispositiu mòbil, podrà votar també a la Biblioteca, als locals de les associacions de veïns i a l’oficina de Serveis Personals de Tordera. Segons Delgado l’idea és que cada ciutadà voti per els projectes de la seva zona.

votacio online 1

Una vegada tancat el procés de votació es reunirà el Consell Veïnal a fi de seleccionar les propostes guanyadores i donar-ne coneixement a la ciutadania. L’objectiu inicial del projecte és implicar la ciutadania en la presa de decisions responsables sobre el destí d’una part dels recursos públics, fomentant la participació amb la creació de nou òrgans que afavoreixin el debat col·lectiu i que permetin planificar la despesa municipal a les prioritats ciutadanes.

El regidor de SOM Tordera, Salvador Giralt confia que la resposta de la ciutadania en aquest procés de participació ciutadana sigui molt elevat.

votacio online 2

Les propostes que surtin guanyadores s’executaran durant aquest any 2018, excepte aquells projectes que, per dificultat tècnica, puguin allargar-se fins al 2019. Les propostes presentades i l’enllaç de votació el trobareu a www.tordera.cat. Els regidors Rafa Delgado i Salvador Giralt participaran demà en el programa Té amb Pastes de Ràdio Tordera (dimarts de 16:00h a 17:00h) on explicaran els projectes proposats i com participar en la votació.

ÚLTIMES NOTÍCIES