IniciNoticiesSocietatLa Diputació de Barcelona obre un del Servei d’Intermediació en Deutes de...

La Diputació de Barcelona obre un del Servei d’Intermediació en Deutes de l’Habitatge (SIDH), a Pineda de Mar que donarà servei a Tordera

SIDHS’ha presentat el Servei d’Intermediació en Deutes de l’Habitatge (SIDH) de Pineda de Mar, que la Diputació de Barcelona ha posat en marxa al municipi amb la col·laboració de l’Ajuntament, l’Agència de l’Habitatge de Catalunya i el Col·legi d’Advocats de Barcelona. El SIDH de Pineda de Mar donarà servei també als municipis de Fogars de la Selva, Malgrat de Mar, Palafolls, Santa Susanna i Tordera. S’hi pot accedir a través de les oficines de serveis socials de Tordera, a la Plaça de la Concòrdia. 

Les famílies que siguin derivades a aquest servei -una vegada feta la comprovació de les condicions d’accés (ser propietaris d’un únic habitatge que s’utilitzi com a habitatge principal i no poder afrontar el pagament de la hipoteca)- són entrevistades per la persona lletrada especialitzada, que fa una proposta de modificació de les condicions del deute. Aquesta proposta és tramesa a Ofideute, de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, que farà la mediació amb l’entitat financera corresponent.

Amb aquest, ja són 41 els punts SIDH impulsats per la Diputació a la demarcació de Barcelona, que donen cobertura al 98% del territori, oferint prop de 400 hores setmanals d’atenció especialitzada i personalitzada. Han atès més de 5.500 famílies, amb un 60 % d’èxit, és a dir, amb mediacions tancades amb acords amb les entitats financeres. La presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, ha qualificat el servei de positiu i ha destacat la coordinació amb la generalitat  en evitar que els ciutadans perdin casa seva.

deute conesa

L’objectiu del SIDH, que compta amb la col·laboració dels col·legis d’advocats de la demarcació de Barcelona, és augmentar i estendre els punts d’atenció a les famílies que tenen problemes per afrontar els deutes hipotecaris o de pagament de lloguer, així com establir una acció coordinada i un model i circuit únics de mediació en tot el territori de la demarcació.

ÚLTIMES NOTÍCIES