IniciNoticiesCulturaLa biblioteca de Tordera participa del projecte BiblioLab que impulsa la diputació...

La biblioteca de Tordera participa del projecte BiblioLab que impulsa la diputació de Barcelona

logo bibliolabLa biblioteca de Tordera presenta novetats aquest 2018. Destaca la seva participació en el projecte BiblioLab de la XBM que desenvolupa i dona suport a accions que tenen com a finalitat l’accés al coneixement a través de l’experimentació i metodologies innovadores i creatives en un entorn de col·laboració obert a la ciutadania. 

Els projectes desenvolupats en el BiblioLab abasten diferents branques del coneixement, i en moltes d’elles el factor tecnològic té un paper important com a eina vehicular. Així es podran desenvolupar projectes purament tecnològics però també  projectes cientificosocials (nutrició, agricultura, astronomia, natura, etc.), projectes artístics (la música, les arts plàstiques o l’artesania) i projectes relacionats amb la lectura i l’escriptura, l’essència de les biblioteques.

La presidenta de la diputació de Barcelona, Mercè Conesa ha destacat «la importància d’aquest nou model que representa una experiència que va més enllà del model que coneixem fins ara de biblioteca tradicional i que implica l’accés, la recerca i la creació directa de coneixement per part de la ciutadania».

bibliolab 1

Amb el BiblioLab la Diputació de Barcelona pretén fomentar la creació i la creativitat de la ciutadania, habilitats de gran valor en el desenvolupament de les persones en àmbits com l’educació, la cultura i l’emprenedoria. Ens ho explicava, la responsable de la biblioteca de Tordera, Sílvia Anfrons.

bibliolab 2

La Diputació de Barcelona recorda que la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona dona servei a 2,6 milions d’usuaris i cada dia 70.000 persones en fan ús a les biblioteques.