IniciNoticiesEntitatsUna seixantena de persones es concentren tres mesos després de l’ empresonament...

Una seixantena de persones es concentren tres mesos després de l’ empresonament de Sànchez i Cuixart

concentracio 3 mesos jordisUna seixantena de persones van participar ahir a la concentració organitzada per l’ANC i Òmnium per denunciar que Jordi Sànchez i Jordi Cuixart porten tres mesos empresonats.

Sànchez i Cuixart van declarar dijous al Tribunal Suprem espanyol i ara el jutge Pablo Llarena pot revisar la seva situació de presó incondicional. Des d’Òmnium i l’ANC s’afirma que són dos homes de pau tancats injustament per defensar les seves idees. Llegia el manifest, la portaveu local de l’assemblea, Marta Paset.

manifest anc

L’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia recordava que els empresonats continuen a la presó per defensar el dret a l’autodeterminació i complir el mandat del poble.

alcalde presos

Amb aquesta mobilització, també es volia recordar que la justícia espanyola està privant del dret a la participació política diversos polítics reelegits pels votants catalans a les eleccions del 21-D, com ara Oriol Junqueras i Joaquim Forn, que segueixen reclosos, o bé els dirigents exiliats a Brussel·les, encapçalats per Carles Puigdemont.

ÚLTIMES NOTÍCIES