IniciNoticiesSocietatEls Bombers recorden que cal netejar la xemeneia de la llar de...

Els Bombers recorden que cal netejar la xemeneia de la llar de foc almenys un cop l’any per evitar possibles incendis

seguretat llar focAra que comença a fer fred i aquells que tenen una llar de foc tradicional a casa comencen a encendre-la, els Bombers de la Generalitat han aprofitat per alertar de la importància d’assegurar-se que es troba en bon estat. El sots-inspector del bombers de la Generalitat, Carlos Noguera  ha assenyalat que és indispensable fer-ne un bon manteniment i, en aquest sentit, cal que cada any es netegi el sutge que s’acumula al tub de les xemeneies.

llar de foc 1

Aquest és un dels casos més habituals que comporten problemàtiques que poden derivar en un incendi a la llar, però el sergent també ha recordat que és important allunyar de la llar de foc elements combustibles com catifes, mantes o el sofà i evitar que una guspira els pugui encendre; comprovar que quan es marxa a dormir el foc estigui completament apagat o instal·lar un detector de fums a la sala.

llar de foc 2

En la construcció i el manteniment de les llars de foc s’han de seguir les indicacions dels fabricants o constructors i utilitzar materials adequats. Cal fixar-se especialment en les distàncies als materials combustibles.

ÚLTIMES NOTÍCIES