IniciNoticiesCulturaL’Associació d’Espectadors prepara una sortida dissabte al Museu del Cinema de Girona...

L’Associació d’Espectadors prepara una sortida dissabte al Museu del Cinema de Girona per visitar l’exposició “Llum”

llum_museucinemaEl proper 22 d’octubre el Teatre Clavé acollirà l’espectacle Lucis et Umbrae, una proposta de l’il·lusionista Sergi Buka amb música en directe de Jordi Sabatés que versa sobre el món de la llanterna màgica, un giny dels segles XVIII i XIX considerat el pare del cinema. Per conèixer de primera mà què és la llanterna màgica i descobrir les complicitats que hi ha entre aquest giny precinematogràfic i la cultura audiovisual actual, l’Associació d’Espectadors (AE) del Teatre Clavé proposa una sortida al Museu del Cinema de Girona per visitar l’exposició titulada LLUM! La llanterna màgica i la imatge digital; complicitats entre els segles XIX i XX.

Segons explica el director del museu del cinema de Girona, Jordi Pons la llaterna màgica va ser l’ espectacle visual més popular, versàtil i creatiu anterior a l’arribada del cinema. Les projeccions d’imatges amb la llaterna màgica eren molt comuns, no només en teatre i sales d’espectacles, sinó també en centre docents, ateneus o en la intimitat de la llar. Pons assegura que l’exposició vol mostrar què és la llanterna màgica i quines imatges es projectaven.

Jordi Pons 1

Pons recorda que l’exposició està adreçada a totes les edats i que té un component interactiu important.

Jordi Pons 2

La sortida al Museu del Cinema serà aquest dissabte 7 d’octubre al matí i té l’objectiu d’oferir als possibles espectadors totes les claus per gaudir, posteriorment, de l’espectacle Lucis et Umbrae amb una visió molt més àmplia i amb un bagatge previ de tot l’univers de la llanterna màgica, que veuran en acció sobre l’escenari del Teatre Clavé.

ÚLTIMES NOTÍCIES