IniciNoticiesEducacióLa vaga d’examinadors s’amplia aquest mes d’octubre

La vaga d’examinadors s’amplia aquest mes d’octubre

vaga examinadorsLa vaga d’examinadors de conduir continua en marxa, i s’allargarà, com a mínim, durant aquest mes d’octubre. La durada d’aquesta protesta està posant contra les cordes moltes autoescoles, que veuen perillar la seva supervivència si la situació actual es manté.

En declaracions a La Xarxa, Joan Sala, vicepresident de la federació d’autoescoles de Catalunya i president de l’associació d’autoescoles de les comarques de Girona descriu la situació. Diu que és dramàtica i culpa de tot el daltabaix a la DGT. També lamenta però que els examinadors s’hagin enrocat en la seva posició i no siguin capaços de fer un esforç per buscar una solució.

examinadors 1

Els examinadors reclamen un complement de perillositat i que Trànsit garanteixi que no obrirà el negoci al sector privat.

Brígido Endrino, delegat a Trànsit del sindicat de funcionaris CSIF diu que també volen poder donar els resultats en diferit per evitar, sobretot, els insults fer una prova menys al dia per poder donar un servei “de qualitat”.

examinadors 2

Els examinadors de la Direcció General de Trànsit (DGT) estan en vaga des del mes de juny i està previst que continuïn així almenys durant tot el mes d’octubre. Aquesta situació genera que molts testos de conduir pràctics no s’hagin pogut fer i en total, hi hauria més de 4.200 proves que n0 s’han pogut realitzar. La vaga de l’octubre s’ha convocat fa pocs dies i es dona el cas que aquesta nova mobilització encara deixarà més alumnes sense poder fer el test de conduir pràctic.