IniciNoticiesPolíticaAprovada una moció a favor dels drets i el reconeixement del col·lectiu...

Aprovada una moció a favor dels drets i el reconeixement del col·lectiu LGTBI

ple juliol 2017El passat ple de l’Ajuntament de Tordera, realitzat el dijous 28 de Setembre, es va aprovar una moció presentada per ERC+Gent de Tordera, on es defensaven diferents acords  a favor del moviment Transexual. Aquests acords defensaven manifestar la condemna a la segregació de les persones Transexuals en l’àmbit sanitari, instar als centres educatius supervisar les conseqüències d’assetjament, violència verbal o física a causa d’identitat d’orientació o expressió de gènere, fer visible, en diferents dates de l’any, la bandera transbinària en motiu dels dies contra la transfòbia, “visibilitat trans” i “memòria trans”, a més d’acolorir una àrea pública de la bandera de l’arc de Sant Martí, igual que un dels bancs de la Plaça de la concòrdia, entre d’altres suggeriments.

Xavier Pla, representant de Erc i Gent de Tordera, explica l’objectiu de la moció presentada, on en destaca fer visible la feina de diferents col·lectius existents a favor dels drets d’aquest col·lectiu.

mocio trans erc

Així doncs, per part del PP, Xavier Martin, destacava que no era el primer cop que s’aprovava una moció a favor del col·lectiu LGTBI, indicant un acord favorable.

mocio trans pp

El grup SOM Tordera, va votar favorablement recolzant el col·lectiu. Ho argumenta Salvador Giralt.

mocio trans som tordera

Els socialistes també van votar favorablement. Carme Fernandez, del PSC, recordava que el mes de Juny del passat 2016, el grup va defensar una moció amb recolzament al grup LGTBI, reclamant que es condemni la homofòbia al poble i a tot el món. Ho explica Carme Fernandez.

mocio trans psc

Per part del PDeCat, va intervenir el mateix alcalde, Joan Carles Garcia, qui s’afegeix als recolzaments mostrats per els grups municipals. Recordava  que Tordera ha sigut pioner en facilitar el casament entre persones d’un mateix sexe i també ha condemnat totes les discriminacions cap a el grup LGTBI, votant favorablement.

mocio trans pdecat

Finalment, el regidor Villaro es va abstenir. Argumenta que respecta la igualtat i el respecte entre la societat, però afegeix que no troba un major motiu a l’efectuació del 5è punt, el quakl fa referència al fet de pintar bancs a favor d’un col·lectiu.

mocio trans villaro

Així doncs, es van aprovar els punts amb els vots favorables de PdeCat, Erc, PSC, Som Tordera i el PP, amb l’abstenció del regidor no adscrit, Jose Carlos Villaro.

ÚLTIMES NOTÍCIES