IniciNoticiesSocietatTordera oferirà noves places de garantia juvenil

Tordera oferirà noves places de garantia juvenil

programa garantia juvenikEl Consell Comarcal del Maresme promouran aquest setembre noves formacions en el Programa Garantia Juvenil que estableix un  tracte d’ajut econòmic per tal de facilitar la inserció laboral dels joves menors de 30 anys, mitjançant l’autoocupació o la contractació en empreses i entitats de l’economia social i cooperativa.

Els treballadors autònoms i les entitats d’economia social que contractin joves acollits al programa de Garantia Juvenil, durant un mínim de 6 mesos, podran rebre una subvenció del Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat.

A partir del setembre, s’impartiran a la comarca del Maresme cursos de diferents especialitats, alguns d’ells relacionats amb l’atenció als centres sanitaris – s’ensenyarà el necessari per ser zelador o per donar atenció sociosanitària. Però també hi haurà cursos per ser ajudant de perruqueria i estètica o per estudiar la instal·lació i manteniment de protecció contra incendis. Totes aquestes formacions que hi haurà al Maresme i que es poden fer a través del Consell Comarcal les impulsa la delegació de la Cambra de Comerç de Barcelona a la comarca. 

Cal dir que les empreses catalanes que contractin joves beneficiaris de la Garantia Juvenil perquè facin pràctiques també poden obtenir avantatges i bonificacions en funció del tipus de contractació. Simultàniament, l’ajuntament de Tordera preveu contractar durant el darrer trimestre de l’any quatre joves dins el mateix programa. Ho explica la regidora de joventut, Bàrbara Vergés.

garantia juvenil 1

No serà la primera vegada que Tordera participa en el programa de garantia juvenil. La regidora Vergés fa un balanç positiu d’anteriors edicions.

garantia juvenil 2

Els joves interessats es poden adreçar al Casal de Joves. El que també s’ha obert és la convocatòria de subvencions per contractar el personal tècnic que haurà de difondre el serveis de la Garantia Juvenil, fer seguiment d’aquest jovent inscrit i d’oferir-los assistència. Aquests contractes de treball – subvencionats pel Servei Català d’Ocupació- seran a jornada completa i acabaran el 30 de juny de l’any vinent. 

ÚLTIMES NOTÍCIES