IniciNoticiesSocietatTordera té la segona renda per capita més baixa del Maresme

Tordera té la segona renda per capita més baixa del Maresme

renta per capitaLa renda mitjana per habitant al Maresme és de 16.000 euros, 500 € per sota de la mitjana catalana. Segons l’anàlisi fet pel Consell Comarcal, el Maresme ocupa la sisena posició en renda mitjana per càpita. Tot i això, el mapa mostra significatives diferències entre municipis. Les poblacions del Baix Maresme són els que presenten unes xifres superiors que es van reduint conforme ens acostem a La Selva. Segons l’estudi, Pineda és la població amb menor renda per càpita (13.300€/habitant ), seguida de Tordera (13.700€/habitant) i Calella(13.800€/habitant). En relació al 2014 les poblacions de Pineda, Canet, Premià de Mar i Tordera fins i tot han baixat la renda, mentre que a la resta de pobles ha pujat. El president del Consell Comarcal, Miquel Àngel Martínez, atribueix el salt econòmic a les desigualtats laborals del territori. Molt marcades per les professions vinculades al turisme i a l’estacionalitat laboral, als municipis de l’Alt Maresme, mentre a la banda sud de la comarca està poblada sobretot per persones que es dediquen a professions lliberals que els permet mantenir-se estables al llarg de l’any.

renda 1

Tot i que la mitjana comarcal és inferior a la catalana, 15 municipis maresmencs la superen i 3 es troben entre els 8 primers del rànquing català. Es tracta de Tiana que amb una renda per càpita de 20.200€ és el quart municipi català amb unes dades més elevades; Cabrils amb una renda de 20.100€ és el cinquè i Teià (19.300) el vuitè. Per Martínez, les desigualtats queden paleses amb aquest estudi. Un informe que, diu el president del Consell Comarcal, desmenteix el mite que situa el Maresme com la Califòrnia catalana.

renda 2

L’anàlisi es basa en dades oficials del 2014, les darreres publicades. Indiquen que va ser un any en què la renda va augmentar al Maresme en un percentatge lleugerament inferior al de Catalunya.

ÚLTIMES NOTÍCIES