IniciNoticiesMedi ambientLa campanya de prevenció d’incendis forestals a Tordera comença en estat de...

La campanya de prevenció d’incendis forestals a Tordera comença en estat de màxima alerta. El risc és molt elevat perquè el mes de maig ha estat molt sec.

risc incendiLa campanya de prevenció d’incendis forestals 2017 es presenta complexa a causa del temps que ha fet durant el mes de maig. Vam començar bé l’any, plovent força durant els primers tres mesos. Per tant, la vegetació ha pogut brotar bé. Però el fet d’haver tingut un bon hivern, no assegura començar tranquil·lament la temporada contra els incendis forestals. Els experts que s’encarreguen de preparar la campanya de prevenció prenen com a referència el mes de maig. I el d’enguany ha estat molt sec. El torderenc Sergi Fontseca, agent rural i bomber voluntari del parc de Tordera, explica quin és l’estat de la vegetació dels boscos del terme municipal.

sergi fontseca incendis 1

Enguany, l’estiu s’ha avançat gairebé un mes, i això fa ser pessimistes als cossos de seguretat que s’encarreguen de la prevenció d’incendis forestals. El risc que es pugui iniciar un foc al bosc és molt elevat. Així ho afirma Sergi Fontseca.

sergi fontseca incendis 2

El parc de bombers de Tordera ja està activat per fer front a la temporada contra incendis forestals. Actualment són una quinzena de bombers voluntaris, que procuraran que cada dia hi hagi, com a mínim, 3 efectius al parc, sobretot a les hores de major risc. Ara bé, el cos de Bombers funciona en xarxa, i sempre els pot tocar desplaçar-se a algun indret fora de Tordera, en cas que es produeixi algun foc important.

sergi fontseca incendis 3

Fontseca recorda tots els cossos de seguretat que intervenen en la prevenció i extinció d’incendis forestals.

sergi fontseca incendis 4

Aquest any, amb la situació excepcional d’avançament de l’estiu, Sergi Fontseca demana molta precaució durant la propera revetlla de Sant Joan.

sergi fontseca incendis 5

La campanya de prevenció d’incendis forestals s’allargarà fins el 12 de setembre. Cal recordar que el telèfon d’emergències de Catalunya és el 112, en el qual cal trucar per qualsevol incidència respecte a incendis forestals.

ÚLTIMES NOTÍCIES