IniciNoticiesPolíticaEl regidor de SOM Tordera, Salvador Giralt, assegura que la feina de...

El regidor de SOM Tordera, Salvador Giralt, assegura que la feina de la seva formació s’ha deixat veure durant aquests dos anys de legislatura

salva giraltEls Serveis Informatius seguim fent balanç dels dos anys de legislatura municipal amb els representants dels partits polítics a l’Ajuntament de Tordera.

Un dels actors protagonista de l’activitat política local ha sigut la coalició SOM Tordera. Durant uns mesos va formar part del govern municipal, però actualment està a l’oposició i amb un trànsfuga entre els seus edils electes. Malgrat tot, el regidor de SOM Salvador Giralt ha valorat positivament la seva feina durant aquests dos anys tant al govern com fent oposició.

Balanc Giralt 1

Sota la marca de SOM Tordera, després de les eleccions de 2015, Podem i ICV van entrar per primer cop a l’Ajuntament amb dos representants, Salvador Giralt i Carles Seijo. Malgrat s’havia intuït un mandat d’esquerres, SOM va donar suport al PDeCat, que havia aconseguit set regidors, i van formar govern conjuntament. No obstant això, la mort del regidor verd Carles Seijo va sacsejar el consistori a finals del 2015. Salvador Giralt ha volgut destacar la figura de Seijo dins de la coalició.

Balanc Giralt 2

En substitució de Seijo, va entrar al govern municipal José Carlos Villaro, que s’havia presentat a la llista de SOM Tordera representant Iniciativa. No obstant això, després de l’estiu passat, SOM Tordera va decidir trencar l’acord amb el PDeCat i abandonar el govern municipal. En aquest punt, el regidor Villaro es va desmarcar de la decisió del seu partit i va decidir mantenir-se dins del govern. En aquest sentit, Salvador Giralt ha lamentat l’entrada de Villaro al govern i el seu comportament. Giralt ha assegurat que es van sentir “enganyats”

Balanc Giralt 3

La decisió de Villaro va frustrar una moció de censura liderada pels partits d’esquerres amb representació al consistori, ERC+Gent de Tordera, PSC i SOM. No obstant això, durant els mesos posteriors al trencament del pacte de govern entre PDeCat i SOM, tot els partit de l’oposició, inclòs el Partit Popular, es van plantejar treballar conjuntament per proposar un govern alternatiu a l’actual. No obstant això, aquest nou intent de moció de censura tampoc va prosperar. Segons el regidor Giralt, Esquerra+Gent de Tordera van decidir desmarcar-se dels acords.

Balanc Giralt 4

Davant la necessitat d’aportar estabilitat a l’Ajuntament, SOM Tordera va decidir sumar-se a l’acord a través de projectes que el PDeCat va signar també amb els socialistes i el PP al principi de primavera. Malgrat no tornar a entrar al govern municipal, Giralt ha assumit novament algunes responsabilitats com els pressupostos participatius, un projecte que treballa conjuntament amb el representant socialista Rafa Delgado.

Tot i que ha assegurat que encara és massa aviat, el regidor Giralt ha manifestat que es veu amb força per seguir en el projecte de SOM Tordera de cara a les properes eleccions municipals.

ÚLTIMES NOTÍCIES