IniciNoticiesSocietatLa vaga d'examinadors entre juny i juliol anul·larà 29.120 exàmens de conduir

La vaga d’examinadors entre juny i juliol anul·larà 29.120 exàmens de conduir

La vaga dels examinadors de Trànsit pot deixar 29.120 persones aquest estiu sense poder-se treure el carnet de conduir. El col·lectiu fa temps que reivindica diverses millores però des d’UGT asseguren que, ara per ara, la més urgent és la pujada del complement específic pactat el 2015 fruit d’una batalla iniciada “fa deu anys”.

Els examinadors tenen previst 20 dies d’aturades al juny i al juliol per protestar per les seves condicions laborals. Si no hi ha canvis, hi ha aturades previstes per 7 dies de juny i 13 de juliol. Això vol dir que els 112 examinadors que hi ha a Catalunya deixaran de fer prop de 1.500 exàmens cadascun d’aquests dies.

La vaga està programada per als dies 2, 19, 20, 21, 26, 27 i 28 de juny i 3, 4, 5, 10, 11, 12, 17, 18, 19, 24, 25, 26 i 31 de juliol.

El delegat a Barcelona de l’Associació d’Examinadors de Trànsit, Gustavo Palma, creu que hi ha marge per desconvocar les següents aturades si els pròxims dies obtenen una resposta als complements.

autoescola palma

Segons ha explicat el president de les autoescoles gironines, Joan Sala, a Catalunya Informació, fa anys que la DGT manté les prefectures catalanes sense prou examinadors i personal per tramitar la documentació. Les autoescoles entenen les reivindicacions laborals dels examinadors i culpen l’Estat de la situació.  En Miquel Solè de l’autoescola Solè de Tordera recorda que Trànsit continua sense examinadors i que això perjudica les autoescoles i, sobretot, els futurs conductors. Solè calcula que uns 150 alumnes es poden veure perjudicats per la vaga.

autoescola sole

Les autoescoles catalanes també preparen mobilitzacions contra la DGT per denunciar el col·lapse del sistema. Es faran una vegada passada la vaga d’examinadors.

ÚLTIMES NOTÍCIES