IniciNoticiesCulturaLa llum protagonitza la “Mirada del poeta”, enguany dedicada a Francesc Parcerisas

La llum protagonitza la “Mirada del poeta”, enguany dedicada a Francesc Parcerisas

mirada poetaMés d’un centenar de persones van gaudir divendres de l’acte central de la “Mirada del poeta”. L’edició d’enguany era la cinquena i estava dedicada a l’obra “L’edat d’or” de Francesc Parcerisas. La música, la dansa i la poesia, però, sobretot, la llum van protagonitzar una passejada artística per diversos indrets de Tordera que convidava a la reflexió més íntima en la foscor de la nit.

El recorregut poètic va començar a la Biblioteca. Allà, tots els assistents van rebre o una caseta o un vaixell de paper, dos objectes il·luminats amb un led blanc que van haver de portar fins al Teatre Clavé. De camí, van poder gaudir de música africana en directe. A l’exterior de l’equipament, a plaça Miquel Martí i Pol, els i les alumnes de l’Institut Tordària hi havien recreat una ciutat i un mar, on s’hi van dipositar les casetes i els vaixells que traslladaven. En aquest punt, la proposta es va desplaçar a la sala gran del Teatre Clavé. Allà, en l’obscuritat de la sala, la música en directe i un espectacle de dansa i llum, que es va aconseguir gràcies als leds de color blanc que portaven els vestits de les ballarines i ballarins, van conduir els versos de Parcerisas.

Tot seguit, l’itinerari va continuar pels carrers de Tordera fins a la plaça de l’Ajuntament, on el foc, la llum natural, va prendre el testimoni. Però el foc no estava sol, els moviments contemporanis d’una ballarina, vestida tota de negre, i la poesia l’acompanyaven en aquest místic viatge.

Des d’aquí, la llum es va desplaçar fins a l’última parada d’aquesta ruta: el riu La Tordera. Des del Pont de Ferro, tots els assistents van presenciar atents la darrera proposta artística que combinava novament la dansa i el jocs dels llums blancs en moviment, gràcies als leds que duien els vestits de l’equip de ball, amb la música del violí i les rimes dels textos del poeta.

Frances Parcerisas va ser guardonat l’any 2015 amb el Premi Nacional de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Abans havia rebut el premi de la Crítica de poesia Catalana i el premi de Literatura Catalana de la Generalitat de Catalunya en l’àmbit de poesia, per l’obra “L’edat d’or” (1983).

En total, la passejada de la “Mirada del poeta” va durar més d’una hora. Hi van participar gairebé 500 persones, sobretot, de col·lectius del municipi, com els alumnes del Centre de Formació Artística del Teatre Clavé, un grup de dones subsaharianes i marroquines i els alumnes de l’Institut Tordària. La “Mirada del poeta” és un projecte conjunt de la Fundació Teatre Clavé, l’Ajuntament i la Biblioteca de Tordera, amb el suport de la Diputació de Barcelona.

ÚLTIMES NOTÍCIES