IniciNoticiesCulturaProductors russos fan una pel·lícula basada en la llegenda d’en Pere Porter

Productors russos fan una pel·lícula basada en la llegenda d’en Pere Porter

pedraltaPere Porter  va ser fill d’una família de pagesos de Tordera.  Porter apareix com a protagonista d’una novel·la moral d’autor desconegut que porta per títol Cas raro d’un home anomenat Pere Portes i la seva visita a l’infern. Ara, aquesta llegenda catalana arriba al cinema de la mà d’un equip de productors russos, amb actors catalans i amb la roca basculant de Pedralta com a escenari. Un thriller místic que es va rodar l’any passat a Sant Feliu de Guíxols , i que s’inspira en la novel·la del segle XVII on es narra la baixada als inferns d’aquest pagès de Tordera.  

L’argument parla de L’Elizabeth, una noia jove, troba a casa una foto antiga de la seva germana just després que tota la família hagi mort en un accident. La peculiaritat és que allà la germana sembla que sigui més gran que el dia en què va morir. Per esbrinar l’origen d’aquesta troballa, l’Elizabeth viatja a Catalunya, a un poble tranquil a prop de Girona, on viu un especialista que la pot ajudar, en Pere Porter. A partir d’aquí, la vida poc excepcional de l’Elizabeth fa un gir de 180 graus. La protagonista es trasllada a una realitat paral·lela i s’enfronta a dures proves per intentar trobar una sortida que la retorni al món real. Descobreix la complexitat de les relacions humanes, de la fidelitat i de l’amor i acaba enfrontant-se amb la mateixa mort. Aquest és, a grans trets, l’argument de Pedralta. Una pel·lícula independent, amb poc més d’1 milió d’euros de pressupost, que és un autèntic mestissatge entre el cinema rus i el català. El productor Boris Yadlovskyi i el director Alex Mans expliquen que Pedralta només tenia sentit si es rodava en català, tenint en compte que es basa en la novel·la de Pere Porter.

peli pere porter

A partir d’ara, l’objectiu és que el thriller entri a la cartellera, i per això, els seus productors el portaran a festivals de cinema i contactaran amb distribuïdores de l’Estat, Europa i –fins i tot- de l’Amèrica Llatina. Una cinquantena de persones, entre actors i extres, van assistir, la setmana passada, a la preestrena que es va fer als cinemes Oscar de Platja d’Aro.