IniciNoticiesComerçL'Ajuntament de Tordera engega la campanya "Presumeix de balcó"

L’Ajuntament de Tordera engega la campanya “Presumeix de balcó”

CARTELL_PRESUMEIX_DE_BALCOEn el marc de l’adhesió del municipi a la plataforma Viles Florides, Tordera inicia la campanya de participació ciutadana “Presumeix de balcó” que té per objectiu animar els veïns i veïnes a engalanar els seus balcons amb flors i plantes de temporada i, a la vegada, contribuir a l’embelliment dels carrers del poble. 
Per fer-ho possible, la campanya compta amb la col·laboració dels floristes, vivers i també de la cooperativa agrària La Baixa Tordera. Els comerciants oferiran descomptes del 10% en els seus productes (plantes, terrers i tests) per a tots clients que vulguin embellir els seus balcons. A més, els comerciants oferiran assessorament en jardineria i decoració per tal que tothom qui ho desitgi pugui gaudir d’un bonic racó florit a un preu molt reduït. Ho explica el regidor Carles Aulet.

balcons florits 1

La campanya “Presumeix de balcó” es fa extensiva també a les xarxes socials, animant tots els usuaris a penjar i compartir les fotografies del seu balcó florit amb les etiquetes #balcópresumit i #torderasedueix. Si la resposta és bona, Carles Aulet avança que  l’ajuntament es plantejarà organitzar un concurs per l’any vinent.

balcons florits 2

Tordera forma part del projecte de Viles Florides des de 2014. Durant aquest temps anys s’ha treballat per cohesionar l’entorn local, integrar el patrimoni històric a l’entorn fluvial i aconseguir un paisatge harmònic i en consonància entre el verd urbà i la flora de la baixa tordera. Els darrers temps s’han impulsat plans per posar en valor les zones humides de la Tordera i s’ha fet una aposta important per la gestió sostenible de les zones verdes urbanes.

El regidor Aulet explica que la gestió de les zones verdes té un cost, però que és una aposta municipal.

balcons florits 3

Amb iniciatives com aquesta, juntament amb d’altres propostes que es durant a terme properament com la creació de la ruta de la Tourdera, l’estratègia municipal passa per treballar amb la voluntat de tenir un poble més amable, més agradable, que convidi al passeig i que defensi el seu patrimoni natural de manera sostenible i eficient.

ÚLTIMES NOTÍCIES