IniciNoticiesEntitatsLa consellera Meritxell Serret explica a Tordera les línies de treball de...

La consellera Meritxell Serret explica a Tordera les línies de treball de la seva cartera al voltant de les polítiques agroalimentàries en una futura República Catalana

xerrada serretProp d’un centenar de persones, entre les quals molts agricultors i ramaders de Tordera i rodalies, van assistir divendres a la xerrada amb la Consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat, Meritxell Serret. La consellera va ser convidada per Esquerra Republicana del municipi, en el marc de la campanya “La República que farem”, per parlar de les claus de la indústria agroalimentària en una futura Catalunya independent.

Serret va destacar la importància de tenir unes polítiques més ben adaptades a la realitat del nostre territori, així com una administració catalana estructurada de millor manera. Diu que l’actual política agrària europea és esbiaixada, perquè té poca visió Mediterrània i, a més, Catalunya va a la inversa de l’estat en quan a recursos, ja que és més ramadera que no pas agrícola, per la qual cosa en pateix les conseqüències de la gestió. Tampoc podem oblidar que Catalunya és un país molt divers, amb necessitats diferents a cada punta del territori, de manera que les polítiques que es desenvolupin han de tenir una visió ajustada de la realitat de cada indret. Amb tot, cal tenir present que el sector primari, a més de ser la base de l’economia del país, també és estratègic i una bona oportunitat de futur. Escoltem la consellera Meritxell Serret, en declaracions a Ràdio Tordera.

meritxell serret 1

A principis d’any, la Marxa Pagesa que va recórrer tot Catalunya per reclamar la dignitat del sector va aplegar 500 tractors a Barcelona. Des d’Unió de Pagesos estan negociant amb la conselleria per intentar redreçar la situació. Meritxell Serra explica quin és el camí.

meritxell serret 2

Com a la resta de conselleries, a la d’Agricultura, Ramaderia Pesca i Alimentació també treballen amb un ull posat al referèndum del proper mes de setembre, tal i com comenta la consellera Serret.

meritxell serret 3

En definitiva, cal donar eines als productors agrícoles i ramaders perquè puguin desenvolupar el seu model de negoci, aquell que creguin millor, innovant i buscant l’excel·lència i intentant que joves que no tinguin vincles directes amb el sector primari s’incorporin a aquest mercat laboral, perquè es necessiten més pagesos. Per això, segons la consellera Meritxell Serret, és important establir sinèrgies i treballar en xarxa, però encara ho és més que Catalunya pugui gestionar els seus propis recursos, ja que per exemple, en ajuts a la producció, aporta més del que rep.

ÚLTIMES NOTÍCIES