IniciNoticiesPolíticaEl ple de Tordera aprova donar suport a les persones afectades per...

El ple de Tordera aprova donar suport a les persones afectades per les clàusules sòl

ple gener 2017El ple de Tordera celebrat ahir va aprovar per unanimitat de tots els grups polítics la moció presentada pel grup municipal Som Tordera-Entesa de suport a les persones afectades per les clàusules terra.

El consistori va coincidir en considerar que les anomenades “clàusules sòl” són un exemple clar d’opacitat i d’abús del mercat financer via els contractes hipotecaris. Aquestes clàusules han estat denunciades en reiterades ocasions per activistes, moviments socials i associacions de consumidors, atès que imposen un índex mínim per al pagament d’interessos relacionats amb el crèdit hipotecari, de forma que si l’índex de referència baixa per sota d’un determinat nivell, la persona afectada no pot gaudir d’aquesta reducció dels interessos. El regidor de Som Tordera-Entesa, Salvador Giralt considera que hem viscut un frau contra la gent més feble i que és prioritari que les administracions protegeixin els seus ciutadans. Giralt proposa que l’Ajuntament de Tordera  faciliti espais de treball i suport de forma gratuïta a les persones afectades per les clàusules sòl.

clausules som tordera

Durant la sessió plenària es va acordar sol·licitar al Banco de España l’aplicació immediata de les seves competències en matèria de supervisió de les activitats de les entitats financeres per assegurar la correcta gestió de la devolució dels imports generats per les clàusules sòl. Els partits polítics es van posicionar a favor de la moció. Escoltem Xavier Martin del PP, Toñi Garcia del PSC, Xavier Pla d’ ERC+Gent Tordera, Jose Carlos Villaro (no adscrit) i Josep Llorens del PDECat.

clausules partits

L’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia va afegir que la diputació de Barcelona ha aprovat destinar més recursos econòmics a les oficines dels consumidors per assessorar i informar als ciutadans afectats.

clausules alcalde

La moció aprovada també reclama al Govern de la Generalitat i al Govern de l’Estat espanyol obrir comissions d’investigació per realitzar un estudi seriós que determini l’impacte de l’aplicació de clàusules il·lícites relacionades amb l’activitat de les entitats financeres.

ÚLTIMES NOTÍCIES