IniciNoticiesMedi ambientLa marxa que durà tractors d’arreu de Catalunya a Barcelona fa parada...

La marxa que durà tractors d’arreu de Catalunya a Barcelona fa parada a Tordera

WhatsApp Image 2017-01-27 at 12.15.35La marxa de tractors que reclama “dignitat” per a l’activitat agrària, i que des d’aquest dijous recorre Catalunya en diverses columnes per confluir a Barcelona el dissabte, s’ha concentrat aquest matí a Tordera per iniciar la darrera part del recorregut cap a Barcelona. La comitiva sortia de Vidreres per la N-II. Una setantena de tractors han circulat en marxa lenta fins arribar a la rotonda de Can Bartolí on han enfilat cap a la Gi-512 a Sant Pere fins estacionar-se a la zona del camp de futbol mentre dirigents d’Unió de Pagesos feien entrega a l’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia d’un manifest de suport a la pagesia. Sobre tres quarts de 1 del migdia, han reprès la marxa per la N-II direcció a Mataró i Badalona on avui faran nit. Amb aquesta mobilització, Unió de Pagesos vol reivindicar la dignitat del camp català i el reconeixement de l’activitat agrària, a la vegada que considera que ha de servir per renovar el contracte de la societat amb el camp en la conjuntura de canvi social i polític actual. Ho explica en declaracions a Ràdio Tordera, Josep Riera d’Unió de Pagesos.

marxa pagesia riera

Unió de Pagesos confia que més de 400 tractors es concentrin demà a Barcelona. Cal dir que entre 6 i 10 pagesos de Tordera s’han unit a la marxa amb els seus tractors. L’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia ha reivindicat el valor de la pagesia i del sector primari per un país. Garcia creu que les administracions s’obliden massa sovint del pagès i això també afecta als pagesos torderencs.

marxa pagesia alcalde

La Marxa Pagesa per la dignitat, que és com l’ha batejat el sindicat Unió de Pagesos, organitzador de l’esdeveniment, acabarà demà al migdia amb una concentració a l’avinguda de Maria Cristina de Barcelona.