IniciNoticiesCulturaEl director de “La fortuna de Sílvia” i el director del Teatre...

El director de “La fortuna de Sílvia” i el director del Teatre Nacional de Catalunya descobreixen les interioritats de l’obra i Josep Maria de Segarra, a pocs dies que es representi al Teatre Clavé

xerrada fortuna silviaAquest diumenge, 22 de gener, fa parada al Teatre Clavé de Tordera un dels plats forts de la temporada: La fortuna de Sílvia, de Josep Maria de Segarra. L’obra compta amb un repartiment de luxe, encapçalat per Laura Conejero (que es posa a la pell de Sílvia, la protagonista) i completat per Pep Munné, Muntsa Alcañiz, Anna Alarcón, Albert Baró i Berta Giraut. És un espectacle emmarcat en l’evolució d’Europa i els trasbalsos de la Segona Guerra Mundial, vistos a través dels ulls d’una dona capaç de preservar una fortuna privilegiada, malgrat els cops que li esperen del destí i les humiliacions amb què es veurà castigada per la pobresa. Jordi Prat i Coll és el director de l’obra.

jordi prat 1

Prat i Coll explica, en declaracions a Ràdio Tordera, com s’ha adaptat un clàssic de la literatura catalana (que té lloc durant els anys 40 del segle passat) a la modernitat.

jordi prat 2

Ahir, com a activitat prèvia a l’espectacle, Jordi Prat i Coll va ser a Tordera, juntament amb el director del Teatre Nacional de Catalunya (TNC), Xavier Albertí. Entre tots dos van aproximar els assistents a l’obra i la figura de Segarra i van descobrir algunes de les claus de la posada en escena.

Recordem que La fortuna de Sílvia arribarà al Teatre Clavé de la mà del TNC i Teatres en Xarxa, que en són els coproductors. La temporada a Barcelona s’ha tancat amb un 100% d’ocupació a totes les representacions i les primeres de la gira també han estat un èxit de públic. Xavier Albertí ho considera una fórmula extraordinària perquè les obres del TNC arribin arreu de Catalunya i apunta quines són les claus de l’èxit.

xavier alberti 1

Aquesta iniciativa del TNC i Teatres en Xarxa va néixer fa tres anys. La primera obra que va sortir de gira va ser “Tirant lo Blanc”, l’any passat va venir “Maria Rosa” i, sense haver acabat encara amb la gira d’aquest any, ja estan treballant en l’obra de l’any vinent. Albertí creu que és una iniciativa essencial perquè el Teatre Nacional de Catalunya surti de Barcelona i viatgi arreu del país. A més, assegura que els clàssics són capaços d’unir diverses generacions.

xavier alberti 2

Xavier Albertí i Jordi Prat conviden la gent de Tordera a anar a veure l’obra.

prat i alberti

La fortuna de Sílvia té una durada d’una hora i tres quarts i es podrà veure aquest proper diumenge, 22 de gener, a les 6 de la tarda a la sala gran del Teatre Clavé. Les entrades tenen un preu de 18 euros anticipades i 20 euros a les taquilles del teatre, el mateix dia de la funció. També es poden adquirir a través del web www.teatreclave.cat/entrades.

ÚLTIMES NOTÍCIES