IniciNoticiesCulturaTordera es prepara per celebrar la festivitat de Sant Antoni i els...

Tordera es prepara per celebrar la festivitat de Sant Antoni i els Tres Tombs

cartell tres tombsLa Cooperativa Agrària la Baixa Tordera, d’acord amb l’Ajuntament, ja tenen a punt els actes per commemorar la festa de Sant Antoni Abat i els Tres Tombs, que tindran lloc el proper dissabte, 21 de gener. Les activitats començaran a les 9 del matí, amb la concentració de cavalls i genets al parc Prudenci Bertrana i un esmorzar per a tots els participants.

A les 10:45h donarà inici la cercavila de cavalls. El recorregut sortirà del parc Prudenci Bertrana i passarà pels carrers Puigvert, plaça de Lluís Companys, carrer Joan Maragall, avinguda Països Catalans, carrer Girona, Camí de Mas Martí, Camí Ral i Plaça de l’Església.

A les 11:30h, a l’Església de Sant Esteve s’oficiarà la Missa en honor a Sant Antoni Abat. A la mateixa hora començaran els Tres Tombs, que passaran pels carrers Camí Ral, Sant Ramon, Ciutadans, Pl. Església i Pl. Concòrdia (per fer el mateix circuit durant dues voltes). A les 12:00h es farà la benedicció dels animals (tots els animals que hi participin rebran un obsequi al pati de la Cooperativa que es podrà recollir a partir de les 12:30h). La Margarita Fors del Sindicat recordava la implicació de la Cooperativa Agrària en la festa.

tres tombs

Al finalitzar els actes es lliuraran obsequis per a tots els participants al parc Prudenci Bertrana, així com els premis als genets o carruatges més ben conjuntats. A les 14:00h es farà el tradicional dinar de germanor entre la pagesia local, organitzat per la Cooperativa Agrària la Baixa Tordera. 

La celebració de la Festa de Sant Antoni Abat i els Tres Tombs rep la col·laboració de l’Associació de Comerciants de Tordera Centre, la Colla de Geganters i Grallers de Tordera i els Amics dels Cavalls de Tordera.