IniciNoticiesSocietatEl Servei Català de Trànsit coordina a Catalunya una campanya preventiva d'ús...

El Servei Català de Trànsit coordina a Catalunya una campanya preventiva d’ús dels sistemes de seguretat passiva

campanya cinturoEl Servei Català de Trànsit (SCT) coordina aquesta setmana, entre avui dilluns 16 i diumenge 22 de gener, una campanya policial preventiva d’ús de sistemes de seguretat passiva amb Mossos d’Esquadra i Policies Locals. Aquesta estratègia operativa per controlar l’ús de cinturó (tant per part del conductor com de l’acompanyant i dels ocupants dels seients posteriors), així com el del casc i els sistemes de retenció infantil (SRI) a les carreteres i carrers de Catalunya té l’objectiu de reduir les víctimes d’accidents de trànsit i recordar la importància d’emprar aquests dispositius i de fer-ho correctament.

Al llarg de la setmana s’informarà i alertarà d’aquesta campanya de controls intensius d’ús dels dispositius de seguretat passiva a través dels Panells de Missatge Variable (PMV) ubicats a les vies catalanes amb el missatge “Controls de seguretat passiva”. El sergent dels mossos d’esquadra, Carles Ferran assenyala la importància de portar el cinturó de seguretat.

cinturo

Aquest 2017 es portaran a terme catorze campanyes preventives i integrals de les policies de Trànsit de Catalunya i aquesta que comença avui de seguretat passiva és la primera que es realitza. Al 2016 es van desenvolupar dues campanyes policials de controls intensius d’ús dels dispositius de seguretat passiva als mesos de gener i setembre, durant les quals Mossos d’Esquadra i Policies Locals van imposar 3.785 denúncies (3.449 relacionades amb el cinturó, 217 pel no ús o ús incorrecte dels SRI i 119 de casc).

No utilitzar els dispositius de seguretat passiva o fer-ho però de manera incorrecta agreuja les conseqüències de lesivitat de les víctimes. De fet, no portar el cinturó, SRI o casc és, juntament amb la velocitat i la conducció sota els efectes de l’alcohol/ drogues, és una de les principals causes de  lesions derivades dels accidents de trànsit.

Davant d’això, és important realitzar campanyes intensives per continuar conscienciant els conductors i la resta d’usuaris dels riscos i conseqüències d’aquesta acció.

Així mateix, des de l’SCT es vol recordar a tots els usuaris de la necessitat de cordar-se el cinturó de seguretat en tots els vehicles, també en els autocars. Per aquest motiu es va endegar l’any passat la campanya “A l’autocar també” en què, a través d’un vídeo amb els infants com a prescriptors i en el qual es destaquen les mesures de seguretat reglamentàries per a la protecció dels menors quan viatgen en vehicles de transport escolar, es vol sensibilitzar el conjunt de la ciutadania sobre la importància de cordar-se el cinturó també en aquests vehicles de transport de viatgers.